350
Μία από τις φωτογραφίες στην Ψέριμο που τράβηξε η «κατασκοπευτική αποστολή» του κρατικού πρακτορείου της Τουρκίας | Αnadolu

Oι Τούρκοι «βάζουν στο μάτι» την Ψέριμο: «Εχουν στρατιώτες με βαρύ οπλισμό» – «Είναι τουρκικό νησί!»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2022, 15:23
Μία από τις φωτογραφίες στην Ψέριμο που τράβηξε η «κατασκοπευτική αποστολή» του κρατικού πρακτορείου της Τουρκίας
|Αnadolu

Oι Τούρκοι «βάζουν στο μάτι» την Ψέριμο: «Εχουν στρατιώτες με βαρύ οπλισμό» – «Είναι τουρκικό νησί!»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2022, 15:23

Σε ρόλο… κατασκόπου, δημοσιογράφοι του τουρκικού πρακτορείου Αnadolu «έστησαν» -καθ’ υπόδειξη όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, της Αγκυρας-  ρεπορτάζ για την Ψέριμο για να καταγγείλουν την παρουσία «ελλήνων στρατιωτών με βαρύ οπλισμό» στο νησί και την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

«Στο νησί είναι εγκατεστημένες μονάδες πυροβολικού, ελικοδρόμιο και παρατηρητήριο! Η  Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης», καταγγέλλουν οι Τούρκοι εμμένοντας στη εξόφθαλμη διαστρέλωση των διεθνών συνθηκών και το ανυπόστατο -και όψιμο- αφήγημα περί αποστρατιωτικοποίησης. Το TRT Haber μάλιστα, κάνει και ένα βήμα παραπάνω, ισχυριζόμενο ότι η Ψέριμος είναι τουρκικό νησί και το έχουν καταλάβει οι Ελληνες!

«Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Όμως συνεχίζεται η εγκατάσταση των ελληνικών δυνάμεων», περιγράφει το ρεπορτάζ που συνεχίζει υπενθυμίζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί:

«Εχουν δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από την [ελληνική]  σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτίρια και παρατηρητήριο. H ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί».

«Στην περιοχή όπου γίνονται οικοδομικές δραστηριότητες, υπάρχουν έλληνες στρατιώτες με στολές παραλλαγής γύρω από τις πέτρινες κατασκευές που θυμίζουν χαρακώματα ή καταφύγια», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ παρουσιάζονται μέχρι και δορυφορικές εικόνες προκειμένου η Αγκυρα να στηρίξει με τη νέα αυτή επικοινωνιακή «καμπάνια» το αφήγημε περί αποτστρατιωτικοποίησης  των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

       

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν θα «αξιοποιήσει δεόντως» το ανωτέρω υλικό, για να εγείρει -όπως έχει προειδοποιήσει σε διάφορες ευκαιρίες- θέμα κυριαρχίας για τα  ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί, είναι θα τολμήσει να το κάνει στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στις 29-30 Ιουνίου και πιο φυσικά θα είναι η απάντηση που θα έχει ετομάσει η ελληνική πλευρά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...