476
| CreativeProtagon

Οι Ρεπουμπλικανοί θέλουν να λέγεται «Τραμπ» το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2024, 14:52
|CreativeProtagon

Οι Ρεπουμπλικανοί θέλουν να λέγεται «Τραμπ» το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2024, 14:52

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον θα πρέπει να μετονομαστεί σε Διεθνές Αεροδρόμιο Ντόναλντ Τραμπ ώστε να γίνει σύμβολο της αμερικανικής ελευθερίας, πρότεινε μια ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών. Η πρόταση προκάλεσε τη θυμηδία των Δημοκρατικών, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των Times.

Το διεθνές αεροδρόμιο «Ντάλες» της Ουάσινγκτον, στη Βιρτζίνια, το οποίο βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας, πήρε το όνομά του από έναν άλλο Ρεπουμπλικανό, τον Τζον Φόστερ Ντάλες, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών επί έξι χρόνια στην κυβέρνηση Αϊζενχάουερ, τη δεκαετία του 1950.

Μια ομάδα Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ξεκινήσει την προσπάθεια να μετονομάσει το αεροδρόμιο σε «Trump International», λέγοντας ότι είναι ο «κατάλληλος φόρος τιμής» στον πρώην πρόεδρο, ο οποίος επιδιώκει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο Γκάι Ρεσεντάλερ, βουλευτής στην πολιτεία της Πενσιλβάνια και επιφανές στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, είπε ότι σκοπεύει να προτείνει νόμο για την αλλαγή του ονόματος επειδή «ο Τραμπ ήταν ο καλύτερος πρόεδρος των ΗΠΑ στη ζωή μου». Και πρόσθεσε: «Καθώς εκατομμύρια εγχώριοι και διεθνείς ταξιδιώτες χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο, δεν υπάρχει καλύτερο σύμβολο ελευθερίας, ευημερίας και δύναμης από το να ακούν “καλώς ήρθατε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τραμπ” καθώς προσγειώνονται σε αμερικανικό έδαφος».

Ενα σχετικό νομοσχέδιο έχει ήδη εισαχθεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου έξι μέλη το υποστηρίζουν, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί. Παρότι οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεν είναι σε καμία περίπτωση βέβαιο ότι η πρόταση θα λάβει την απαιτούμενη υποστήριξη για να περάσει από τη Γερουσία, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

Η πρόταση, που υποβλήθηκε την εβδομάδα της Πρωταπριλιάς, έγινε δεκτή με γέλια από τους Δημοκρατικούς. «Το “Ντάλες” είναι ένα παλιό, άσχημο αεροδρόμιο που κανείς δεν θέλει να βλέπει. Οπότε νομίζω ότι αυτός είναι πράγματι ένας ταιριαστός φόρος τιμής», είπε, σύμφωνα με τους Times, ο Μπρένταν Μπόιλ, βουλευτής των Δημοκρατικών από την Πενσιλβάνια.

Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που αλλάζει το όνομα ενός αεροδρομίου για να αποδοθεί φόρος τιμής σε έναν πρώην πρόεδρο. Ενα μικρότερο αεροδρόμιο, που βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην Ουάσινγκτον, μετονομάστηκε σε αεροδρόμιο «Ρίγκαν» το 1998 και είναι πλέον γνωστό με οποιοδήποτε από τα τρία του ονόματα: «Ρίγκαν», «Εθνικό» ή «DCA», την κωδική ονομασία του.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης είναι γνωστό ως «Τζον Φ. Κένεντι», ή συνηθέστερα «JFK», από τότε που μετονομάστηκε, τον Δεκέμβριο του 1963, έναν μήνα μετά τη δολοφονία του Κένεντι στο Ντάλας.

Στο Χιούστον οι επιβάτες φτάνουν στο διηπειρωτικό αεροδρόμιο «Τζορτζ Μπους», που πήρε το όνομά του από τον πρώτο πρόεδρο Μπους, ενώ υπάρχουν αεροδρόμια με το όνομα «Αβραάμ Λίνκολν» και «Τζέραλντ Φορντ» στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόι και στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν, αντίστοιχα.

Η Χίλαρι Κλίντον μπορεί να μην έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος, αλλά είναι η πρώτη πρώην Πρώτη Κυρία που έχει αεροδρόμιο με το όνομά της: Το αεροδρόμιο στο Λιτλ Ροκ στο Αρκάνσας, όπου ήταν επίσης Πρώτη Κυρία όταν κυβερνήτης ήταν ο Μπιλ Κλίντον, φέρει το όνομα του ζευγαριού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...