Σύσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε το πρωί της Παρασκευής ο Γιώργος Γεωργαντάς, νέος υπουργός Αγροτική Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να υπάρξει κυβερνητικός συντονισμός απέναντι στα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα του αγροτικού τομέα και στη σκιά των κινητοποιήσεων των αγροτών στη Λάρισα. Δεν έγινε γνωστό τι ειπώθηκε μεταξύ Πρωθυπουργού και υπουργού, όμως πολλοί παραπέμπουν σε εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για τους αγρότες το Σάββατο, οπότε ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στον Γιώργο Αυτιά του ΣΚΑΪ.
Κατά τα άλλα ο κ. Γεωργαντάς υπέγραψε την Παρασκευή μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Παιδείας, τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα, τηνΑμερικανική Γεωργική Σχολή και το Ιδρυμα Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το οποίο στοχεύει στη σύνδεση των φορέων με την τοπική αγροτική οικονομία.
«Στόχος όλων μας η συνολική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, η βελτιστοποίηση του λειτουργικού του μοντέλου, ο εκσυγχρονισμός των παραγωγικών του διαδικασιών, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής του βιωσιμότητας. Στόχοι που είναι ευκολότερα επιτεύξιμοι με την ανάπτυξη ισχυρών και δομημένων συνεργειών, όπως η σημερινή», είπε ο κ. Γεωργαντάς.
Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξέφρασε τη χαρά του γιατί η πρώτη του υπογραφή ως υπουργός αφορά μια συνέργεια τόσο θεμελιώδη για την αναβάθμιση της αγροτικής εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση τη συνολική ενδυνάμωση της ανάπτυξης της χώρας μας.
«Θεμέλιο για την επιτυχία μας, η διαρκής και στοχευμένη επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο της αγροτικής μας οικονομίας» δήλωσε και ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καθώς και «όλους τους συντελεστές του εγχειρήματος, για την καλή συνεργασία και τη διαρκή τους δέσμευση».
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά «σε μια εποχή στην οποία τα δεδομένα και οι απαιτήσεις της αγοράς μεταβάλλονται συνεχώς και ταχύτατα, η επιστημονική υποστήριξη των δημοσίων πολιτικών, η δια βίου εκπαίδευση και η διαρκής επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού μας, είναι επιτακτική» συμπληρώνοντας πως «μόνον μέσω της επιστημονικής και της εκπαιδευτικής συνεργασίας μπορεί ο πρωτογενής τομέας της πατρίδας μας να ευθυγραμμιστεί με τις μεγάλες τάσεις του αιώνα μας, ιδίως τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News