232
Πρόσκοποι σε παρέλαση στην Τζόρτζια, τον Ιούλιο του 2018 | EPA

Οι Πρόσκοποι των ΗΠΑ «απέκρυπταν το μεγαλύτερο κύκλωμα παιδεραστών στον κόσμο»!

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 16:15
Πρόσκοποι σε παρέλαση στην Τζόρτζια, τον Ιούλιο του 2018
|EPA

Οι Πρόσκοποι των ΗΠΑ «απέκρυπταν το μεγαλύτερο κύκλωμα παιδεραστών στον κόσμο»!

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 16:15

Το μεγαλύτερο κύκλωμα παιδόφιλων στον κόσμο κρύβεται πίσω από τους Προσκόπους των ΗΠΑ, σύμφωνα με τρεις δικηγορικές εταιρείες, που διερευνούν καταγγελίες εκατοντάδων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, όταν ήταν μέλη του εθελοντικού κινήματος.

Οι τρεις εταιρείες έχουν δημιουργήσει μία οργάνωση, με τίτλο «Κακοποιημένοι στους Προσκόπους», η οποία αποκάλυψε περισσότερα από 800 νέα θύματα και 350 άτομα που τα κακοποιούσαν, όλα στους κόλπους των προσκόπων, τις τελευταίες δεκαετίες.

«Μπορεί να σας ακούγεται υπερβολικό, αλλά μιλάμε για τράφικινγκ. Είναι το μεγαλύτερο κύκλωμα παιδεραστίας στη Γη», είπε χαρακτηριστικά ο Τιμ Κόσνοφ, ένας από τους δικηγόρους, που κατέθεσαν την πρώτη μήνυση κατά των Προσκόπων των ΗΠΑ.

Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι οι καινούργιες υποθέσεις προστέθηκαν στις χιλιάδες που ήδη είχαν καταχωρήσει στα «αρχεία της διαστροφής», μία βάση δεδομένων που διατηρούσαν οι Πρόσκοποι, η οποία αποκαλύφθηκε το 2012, όπου βρίσκονταν στοιχεία για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους τους, από το 1947 έως το 2005.

Σε νομικά έγγραφα, που δημοσιεύθηκαν φέτος, φαίνεται πως οι Πρόσκοποι των ΗΠΑ είχαν καταγράψει υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης από 7.800 αρχηγικά τους στελέχη, σε μία περίοδο 72 χρόνων!

Η μήνυση της δικηγορικής οργάνωσης κατατέθηκε στην Πενσιλβάνια, εκ μέρους ενός πρώην προσκόπου, που σήμερα είναι 57 ετών, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα εκατοντάδων «λυπηρών, ανείπωτων πράξεων», τη δεκαετία του ’70.

Από την πλευρά τους, οι Πρόσκοποι των ΗΠΑ, είπαν ότι έχουν παραπέμψει 12ο υποθέσεις στην αστυνομία. «Πιστεύουμε τα θύματα, τα στηρίζουμε, πληρώνουμε για θεραπευτικές συνεδρίες και τα ενθαρρύνουμε να μιλήσουν ανοικτά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...