363
Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει χαμογελαστός τις προεκλογικές του ομιλίες - εδώ στην Αϊοβα, στις 7 Ιουλίου | REUTERS/Scott Morgan

Σαν το… χαλάζι πέφτουν οι ποινικές διώξεις κατά του Τραμπ – Αλλη μία έρχεται για την 6η Ιανουαρίου

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2023, 15:04
Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει χαμογελαστός τις προεκλογικές του ομιλίες - εδώ στην Αϊοβα, στις 7 Ιουλίου
|REUTERS/Scott Morgan

Σαν το… χαλάζι πέφτουν οι ποινικές διώξεις κατά του Τραμπ – Αλλη μία έρχεται για την 6η Ιανουαρίου

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2023, 15:04

Κοντά σε μία ακόμα ποινική δίωξη σε βάρος του φαίνεται ότι βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, την Τρίτη, έχει λάβει μια επιστολή από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ, στην οποία αναφέρεται ότι είναι «στόχος» έρευνας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την εισβολή του όχλου στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Ο Τραμπ, ο οποίος αντιμετωπίζει ήδη ποινικές κατηγορίες στη Φλόριντα για παράνομη κατοχή απόρρητων κρατικών εγγράφων και τη δίωξη στη Νέα Υόρκη για χρηματική αποζημίωση σε σταρ ταινιών πορνό με αντάλλαγμα τη σιωπή της, είπε ότι οι δικηγόροι του του έδωσαν την επιστολή την ώρα που έτρωγε το βράδυ της Κυριακής.

«Ο διαταραγμένος Τζακ Σμιθ, ο εισαγγελέας του υπουργείου Δικαιοσύνης του Τζο Μπάιντεν, έστειλε μια επιστολή… δηλώνοντας ότι είμαι ΣΤΟΧΟΣ της έρευνας του σώματος των ενόρκων για την 6η Ιανουαρίου και μου έδωσε μόλις τέσσερις ημέρες για να εμφανιστώ ενώπιον των ενόρκων, κάτι που σχεδόν πάντα σημαίνει σύλληψη και κατηγορητήριο», έγραψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στην ιστοσελίδα του Truth Social.

Ο Σμιθ, ο οποίος είναι επίσης ο εισαγγελέας στην υπόθεση των απορρήτων εγγράφων, έχει διερευνήσει τις προσπάθειες του Τραμπ να παραμείνει στον Λευκό Οίκο παρά την ήττα του το 2020 από τον Μπάιντεν, και στο πλαίσιο αυτό εξετάζει και τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου.

Δεν είναι σαφές ακόμα ποιες θα είναι οι συγκεκριμένες κατηγορίες, αλλά η επιστολή δίνει στον Τραμπ το περιθώριο μέχρι την Πέμπτη, να εμφανιστεί, αν θέλει, ενώπιον των ενόρκων στην Ουάσινγκτον.

Οσοι λαμβάνουν αντίστοιχες επιστολές από τις ομοσπονδιακές αρχές, συχνά -αλλά όχι πάντα- βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορητήριο, όπως σημειώνει ο Guardian.

Επίσης, συνήθως τους συμβουλεύουν οι δικηγόροι τους να μην δεχτούν την πρόσκληση να εμφανιστούν ενώπιον των ενόρκων, επειδή οποιεσδήποτε δηλώσεις τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους σε περίπτωση που τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, η επιστολή ήταν «τρομακτική είδηση» για τη χώρα, και μία προσπάθεια του Μπάιντεν «να συλλάβει τον υπ’ αριθμόν ένα πολιτικό του αντίπαλο».

Ο ίδιος επανέλαβε τους αβάσιμους ισχυρισμούς ότι όλες οι νομικές κινήσεις εναντίον του είναι πολιτικά υποκινούμενες.

«Αυτό το κυνήγι μαγισσών έχει να κάνει με την παρέμβαση στις εκλογές και την πλήρη πολιτική εργαλειοποίηση των δυνάμεων επιβολής του νόμου. Είναι μια πολύ λυπηρή και σκοτεινή περίοδος για το έθνος μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...