259
| ΓΤΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Oι πασχαλινές ευχές του Πρωθυπουργού: Χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και προκοπή

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2023, 11:36
|ΓΤΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Oι πασχαλινές ευχές του Πρωθυπουργού: Χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και προκοπή

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2023, 11:36

Στην Τήνο όπου βρίσκεται οικογενειακώς, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την πρώτη Ανάσταση το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ έστειλε και τις καθιερωμένες ευχές του για το Πάσχα.

«Καλή Ανάσταση! Χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και προκοπή σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, σε όλο τον κόσμο», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, o Πρωθυπουργός.

Μήνυμα ενότητας έστειλε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ζητώντας «να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν». «Αυτό -είπε μετά τη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατά την περιφορά του Επιταφίου-  ζητά όχι μόνον ο Χριστός, αλλά και η πατρίδα».

Στην πορεία του Επιταφίου της Μεγάλης Παρασκευής, τόνισε, «σιγούν ατομικοί εγωισμοί και ανταγωνισμοί, μικρότητες και μικροψυχίες, διχόνοιες και διχασμοί. Όλα αυτά απόψε μας δίνουν την ευκαιρία να αναλογιστούμε τους αγώνες των πατέρων μας, που τιμούμε ιδιαίτερα σε αυτόν τον χώρο, τις αγωνίες, τους κόπους και τους μόχθους της καθημερινής ζωής. Αλλά και το όραμα και τις υποχρεώσεις μας για το αύριο. Τι θα παραδώσουμε σε αυτούς που έρχονται».

«Αδελφοί μου», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος, «ευνόητο είναι ότι πέρα από αυτά ο καθένας απόψε θα απευθύνει, στον λιτανευόμενο Χριστό, τα προβλήματα και τις ανάγκες του. Τις χαρές του και τις λύπες του. Τον πόνο του και τα παράπονά του. Ας προσθέσουμε ακόμη απόψε και την παράκληση να μας φωτίσει όλους μαζί και τον καθένα μας χωριστά, ώστε να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν. Αυτό ζητά όχι μόνο ο Χριστός, αλλά και η πατρίδα! Εύχομαι καλή Ανάσταση σε όλους μας!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...