447
Στιγμιότυπο από τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη που σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός για το Εθνικό Θέατρο | YouTube

Οι παραστάσεις που δίχασαν την Επίδαυρο ήρθαν στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2016, 18:54
Στιγμιότυπο από τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη που σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός για το Εθνικό Θέατρο
|YouTube

Οι παραστάσεις που δίχασαν την Επίδαυρο ήρθαν στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2016, 18:54

Οι δυο αριστοφανικές παραστάσεις είναι sold out – τόσο η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου στο Ηρώδειο όσο και αυτή της Στέγης στην κεντρική σκηνή της. Oι «Ορνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου για πέντε παραστάσεις  ήρθε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και εγκατέλειψε τη συνθήκη του ανοιχτού θεάτρου για χάρη της κεντρικής σκηνής. Σχεδόν από τα πρώτα λεπτά της ανακοίνωσης των παραστάσεων -24 ώρες μετά την κάθοδο στην Επίδαυρο- δεν υπήρχε δείγμα εισιτηρίου. Ετσι η Στέγη ανακοίνωσε πως θα μεταδώσει σε livestreaming την παράσταση της  Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ μέσω του sgt.gr. Σημειώνουμε ότι δεν θα παραμείνει ενεργό το βίντεο μετά την ολοκλήρωση της παράστασης.

Ornithes_@Kiki-Papadopoulou_IMG_8065
Πανσέληνος στη σκηνή για τους «Ορνιθες» του Αριστοφάνη που σκηνοθέτησε ο Νίκος Καραθάνος

Η Νεφελοκοκκυγία, η Χώρα των Πουλιών του Αριστοφάνη γίνεται όμως και θέμα δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ενός εργαστηρίου animation για παιδιά 8-12 ετών και ενός εργαστηρίου για εφήβους 13-17 ετών. Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί στη 1 και 2 Οκτωβρίου. Δοκίμια πουλιών σε χαρτόνι περιμένουν τα παιδιά στην αίθουσα του εργαστηρίου. Τα παιδιά με τον συντονιστή θα επινοήσουν το σενάριο της ιστορίας βασισμένο στην κεντρική ιδέα της δημιουργίας της ιδανικής πόλης. Με χαρτόνια θα φτιάξουν τους βασικούς ήρωες πουλιά ενώ παράλληλα, θα υπάρχει στην αίθουσα πλαστελίνη, με την οποία θα δημιουργήσουν τους ανθρώπους και τυχόν βοηθητικά στοιχεία. Η εργασία θα γίνει σε ομάδες παιδιών που θα δουλέψουν στο δικό τους τμήμα της ιστορίας. Τα επιμέρους τμήματα θα συνενωθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης για τη δημιουργία της stop motion ταινίας animation.  Οι βασικές τεχνικές animation που θα χρησιμοποιηθούν στο εργαστήριο θα είναι το stop motion – clay motion και το cut out.

Το εργαστήρι για τους εφήβους της Στέγης με τίτλο «Βρες τον Τσαλαπετεινό που κρύβεις μέσα σου» θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 29 Σεπτεμβρίου και έχει ως στόχο τη διδασκαλία και εκμάθηση παραδοσιακών τεχνικών animation μέσα από τη μυθοπλασία και την αφήγηση. Μέσα από το σχέδιο, τα χρώματα, το κολάζ, τη ζωγραφική οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν τη δική τους ιστορία. Χρησιμοποιώντας την τεχνική του pixillation, θα έχουν ενεργή παρουσία στο animation με τη σιλουέτα τους, την κίνησή τους, τις εκφράσεις τους, και τη φωνή τους.

2
Ο Χρήστος Λούλης ως Εποπας στους «Ορνιθες»

Ομως και η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού για το Εθνικό Θέατρο, με την Λένα Κιτσοπούλου στο ρόλο της Λυσιστράτης έρχεται στο Ηρώδειο το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το Εθνικό Θέατρο, τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. Η Επίδαυρος δίνει λοιπόν ένα δυναμικό σπρώξιμο στη νέα θεατρική σεζόν που αρχίζει από το τέλος του μήνα με νέα έργα και δυνατές επαναλήψεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...