129
Μαύροι καπνοί υψώνονται πάνω από το εργοστάσιο Αζότ στην πόλη Σεβεροντονέτσκ μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς | REUTERS/Oleksandr Ratushniak

Οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν το εργοστάσιο Αζότ παρά τους βομβαρδισμούς

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2022, 12:34
Μαύροι καπνοί υψώνονται πάνω από το εργοστάσιο Αζότ στην πόλη Σεβεροντονέτσκ μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς
|REUTERS/Oleksandr Ratushniak

Οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν το εργοστάσιο Αζότ παρά τους βομβαρδισμούς

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2022, 12:34

Η Ουκρανία συνεχίζει να έχει τον έλεγχο του εργοστασίου χημικών Αζότ στο Σεβεροντονέτσκ όπου έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άμαχοι, δήλωσε την Κυριακή ο κυβερνήτης της περιοχής.

«Το Αζότ δεν είναι μπλοκαρισμένο, οι μάχες συνεχίζονται στους δρόμους δίπλα στο εργοστάσιο», δήλωσε ο Σέρχι Γκαϊντάι στην ουκρανική τηλεόραση.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αναμένει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα κάνουν κάθε προσπάθεια για να καταλάβουν την πόλη είτε την Κυριακή είτε τη Δευτέρα.

Νωρίτερα, ρωσικός βομβαρδισμός στο χημικό εργοστάσιο προκάλεσε ισχυρή πυρκαγιά μετά τη διαρροή τόνων πετρελαίου, δήλωσε ο κυβερνήτης.

Μιλώντας στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Γκαϊντάι δεν είπε αρχικά αν κατασβέστηκε η φωτιά στο εργοστάσιο, όπου εκατοντάδες πολίτες έχουν βρει καταφύγιο.

Δήλωσε ότι οι μάχες είναι αδιάκοπες στο Σεβεροντονέτσκ, μια μικρή πόλη στην επαρχία Λουγκάνσκ, που έχει γίνει το επίκεντρο της ρωσικής προώθησης στην ανατολική Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...