298
Η τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, στις 21:00, στο Ραδιομέγαρο | YouTube / ΕΡΤ Α.Ε.

Οι όροι για το debate των υποψηφίων για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2024, 16:57
Η τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, στις 21:00, στο Ραδιομέγαρο
|YouTube / ΕΡΤ Α.Ε.

Οι όροι για το debate των υποψηφίων για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2024, 16:57

«Με όρους που διασφαλίζουν την ουσιαστικότερη και πληρέστερη ενημέρωση των τηλεθεατών, όπως και τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας», θα πραγματοποιηθεί το debate των υποψηφίων για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΡΤ, η οποία και θα φιλοξενήσει την τηλεμαχία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024.

Tις ερωτήσεις στους υποψηφίους θα υποβάλουν οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς.

Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης συμφώνησαν να αναπτύξουν τις θέσεις τους στις παρακάτω έξι θεματικές ενότητες:

  1. Οικονομία – Ανάπτυξη
  2. Κοινωνικό κράτος – Νέα γενιά – Δημογραφικό
  3. Εξωτερική πολιτική – Αμυνα – Ευρωπαϊκή Ενωση
  4. Κράτος – Θεσμοί – Αυτοδιοίκηση
  5. Κλιματική κρίση – Πολιτική προστασία – Ενεργειακή μετάβαση
  6. ΠΑΣΟΚ: Επόμενη ημέρα

Συμφωνήθηκε, επίσης, πως η διάρκεια κάθε δημοσιογραφικής ερώτησης, σε ό,τι αφορά τις έξι ενότητες, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30’’ ενώ η διάρκεια κάθε απάντησης τα 90”.

Σημειώνεται πως οι Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής συνολικά έξι follow up ερωτήσεων ο καθένας στους έξι υποψηφίους. Κάθε τέτοια ερώτηση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 15’’ και κάθε απάντηση τα 30’’.

Εκείνο που διαφοροποιεί, ίσως, τη συγκεκριμένη τηλεμαχία είναι ότι κάθε υποψήφια-ιος θα έχει τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων αλλά και σχολίου προς διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιό του, έως πέντε φορές. Η υποβληθείσα ερώτηση, όπως και η απάντηση, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 30’’, σύμφωνα με το πλαίσιο που συμφωνήθηκε. Την ίδια χρονική διάρκεια θα πρέπει να έχουν οι επανατοποθετήσεις, αλλά και οι ανταπαντήσεις.

Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με τελική τοποθέτηση κάθε υποψηφίας-ίου, χρονικής διάρκειας έως 90’’.

  • Το debate θα μεταδοθεί στις εννέα το βράδυ της Τρίτης από το 24ωρο ενημερωτικό τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤNEWS, ενώ ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα θα είναι διαθέσιμη στο ERTNEWS1 μέσω ERTFLIX και ertnews.gr.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...