193
Μέλη των Oath Keepers με... πολεμική εξάρτηση στον περιβάλλοντα χώρο του Καπιτωλίου την ημέρα της εισβολής | Robert Nickelsberg/Getty Images

ΗΠΑ: Οι «Οath Keepers» κατηγορούνται για ανταρσία!

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2022, 22:52
Μέλη των Oath Keepers με... πολεμική εξάρτηση στον περιβάλλοντα χώρο του Καπιτωλίου την ημέρα της εισβολής
|Robert Nickelsberg/Getty Images

ΗΠΑ: Οι «Οath Keepers» κατηγορούνται για ανταρσία!

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2022, 22:52

Τη σύλληψη του επικεφαλής μιας από τις πιο επικίνδυνες παραστρατιωτικές οργανώσεις της αμερικανικής Ακροδεξιάς, των Oath Keepers, για τον ρόλο του κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο, πριν από έναν χρόνο, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο 56άχρονος Στιούαρτ Ρόουντς και δέκα ακόμη μέλη της οργάνωσης αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανταρσίας η οποία επισύρει ποινή κάθειρξης 20 ετών!

Εννέα από τους κατηγορούμενους είχαν ήδη συλληφθεί και βρίσκονταν αντιμέτωποι με διώξεις για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» με στόχο να εμποδίσουν μια επίσημη διαδικασία ή να προκαλέσουν βία. Η κατηγορία της «ανταρσίας», όμως, είναι ευρύτερη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Στιούαρτ Ρόουντς «συνεργάστηκε» με ορισμένους από τους συγκατηγορούμενούς του «με στόχο να εμποδίσει την ειρηνική μετάβαση της εξουσίας», κυρίως «μέσω της χρήσης βίας».

«Οργάνωσαν τις μετακινήσεις από ολόκληρη τη χώρα προς την Ουάσιγκτον, είχαν εξοπλιστεί με κάθε είδους όπλα, ήταν ντυμένοι με στρατιωτικά και έτοιμοι να απαντήσουν στο κάλεσμα του Ρόουντς στα όπλα», αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τη στιγμή της επίθεσης, ο Στιούαρτ Ρόουντς, πρώην στρατιωτικός ο ίδιος, βρισκόταν στο Καπιτώλιο, όμως δεν είναι σίγουρο ότι εισήλθε στο εσωτερικό του.

Εκτός του Ρόουντς, το FBI συνέλαβε σήμερα, στην Αριζόνα, ένα ακόμη μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης, τον 63χρονο Εντουαρντ Βαλέχο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...