Τα αντικινεζικά προτάγματα των G7 θορύβησαν τους Κινέζους που προσπάθησαν να διακωμωδήσουν τα αποτελέσματα της συνόδου της Κορνουάλης με… κόμικ. Ο γνωστός πίνακας «Μυστικός Δείπνος» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι δάνεισε το σκηνικό του στον κομίστα, και εκείνος αντικατέστησε τα πρόσωπα του Χριστού και των Αποστόλων με μορφές ζώων.
Πάνω από τα κεφάλια όλων, στον τοίχο, ο κινέζος καλλιτέχνης ζωγράφισε και έναν σταυρό, αποδίδοντας πλεόνασμα… χριστιανοσύνης στους G7, στο γκρουπ κεφαλαιοκρατικής ισχύος στο οποίο συμμετέχουν και οι… Ιάπωνες. (Πρόκειται για ανιστορική όσο και γελοία παραπομπή στις αφίσες του επαναστατικού μαοϊσμού, στις οποίες ο ερυθροφρουρός ποδοπατούσε σταυρούς και άλλα θρησκευτικά σύμβολα – δείτε την αφισέτα παρακάτω.)
Ο χλευασμός αυτός τιτλοφορείται «Το τελευταίο G7» (τελευταίο υπό την έννοια ότι για τους G7 επίκειται οικονομικός… Γολγοθάς – δηλαδή ότι, οικονομικά μιλώντας, κάποτε θα τους… σταυρώσει η Κίνα) και έγινε viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως μας πληροφορεί το κινεζικό Μέσο Global Times, το οποίο τυγχάνει κομματικός τηλεβόας. Το ΚΚ Κίνας θεωρεί ότι στη σύνοδο της Κορνουάλης οι Αμερικανοί έσυραν όλους τους άλλους σε αντικινεζικό μέτωπο.
Φορώντας ένα καπέλο-παρωδία της αμερικανικής σημαίας, ο αμερικανικός αετός κάθεται στη μέση του «Μυστικού Δείπνου» λες και είναι ο Χριστός. Μπροστά του ένα μηχάνημα τυπώνει δολάρια με τη μορφή χαρτιού υγείας, δηλαδή συνάλλαγμα άνευ αξίας, για «σκούπισμα».
Εξ ευωνύμων του αετού κάθονται ο βρετανικός λέων, η αρκούδα των καναδικών δασών και ο γαλλικός κόκκορας. Εκ δεξιών του αετού ο καλλιτέχνης τοποθέτησε τον ιταλικό λύκο των Απεννίνων που χειρονομεί έντονα, σημάδι ότι διαφωνεί με τα λεγόμενα του αετού. Η ανάλυση των Κινέζων είναι η εξής: «Η Ιταλία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που συνεργάζεται με την Κίνα στην πρωτοβουλία Belt and Road και είναι απρόθυμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στον στραγγαλισμό της Κίνας» έγραψαν κατά λέξη οι Global Times.
Ωστόσο οι Κινέζοι ξέχασαν να σημειώσουν οτιδήποτε σχετικό με την απόφαση του ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι να αξιολογηθεί το σχετικό μνημόνιο διμερούς συνεργασίας που είχε συνυπογράψει με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ η κυβέρνηση Τζουζέπε Κόντε το 2019, όπως σχολιάζει η Corriere della Sera.
Δίπλα στον λύκο βρίσκεται ένας σκύλος που συμβολίζει την Ιαπωνία. Ο σκύλος σερβίρει στα ποτήρια των συνδαιτυμόνων ένα επίφοβο πράσινο υγρό, κατευθείαν από τα πυρηνικά λύματα της Φουκουσίμα! Δίπλα στον σκύλο είναι το καγκουρό, προφανέστατα σύμβολο της Αυστραλίας. Οι Κινέζοι στηλιτεύουν το γεγονός ότι η «άπληστη» Αυστραλία, αν και κάνει μπίζνες μαζί τους, συμπλέει και με τις ΗΠΑ, θέλοντας να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί από όλους! Στην αριστερή γωνία βρίσκεται ένα μαύρο γεράκι, το οποίο αντιπροσωπεύει τη Γερμανία.
Αλλά υπάρχει και συνέχεια. Κάτω από το τραπέζι κάθεται ένας ελέφαντας: είναι η Ινδία, προς το παρόν εκτός κλαμπ. Οπως επίσης και ένας τιποτένιος βάτραχος που ανεμίζει τα δολάρια… υγείας των ΗΠΑ: αυτός είναι η «κακόμοιρη» Ταϊβάν, πάντα «υποτελής» των Αμερικανών.
Τι απίθανο déjà vu! Λες και βρισκόμαστε στην εποχή της αλήστου μνήμης Πολιτιστικής Επανάστασης και πολεμάμε τη «χάρτινη τίγρη»…
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News