308
Εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΟΕ, με τον Τόμας Μπαχ να συνομιλεί μέσω βιντεοκλήσης με την Πενγκ Σουάι | Greg Martin/IOC/ Handout via REUTERS

Οι Κινέζοι «εμφάνισαν» την Πενγκ Σουάι

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 10:57
Εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΟΕ, με τον Τόμας Μπαχ να συνομιλεί μέσω βιντεοκλήσης με την Πενγκ Σουάι
|Greg Martin/IOC/ Handout via REUTERS

Οι Κινέζοι «εμφάνισαν» την Πενγκ Σουάι

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 10:57

Η τενίστρια Πενγκ Σουάι παρευρέθη πρόσφατα σε δημόσιες δραστηριότητες. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις που προκάλεσε η ανεξήγητη απουσία της από τη δημόσια σφαίρα, αμέσως μετά την καταγγελία της ότι είχε βιαστεί από τον Ζανγκ Γκαολί, άνθρωπο του περιβάλλοντος του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Η Πενγκ, άλλοτε Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό, δεν είχε εμφανιστεί ούτε είχε κάνει κάποια δήλωση δημοσίως από τις 2 Νοεμβρίου, όταν κατηγόρησε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί ότι την είχε εξαναγκάσει να συνάψουν σεξουαλική σχέση. Αυτή η απουσία της –σε μια απολυταρχική χώρα που συνηθίζει να «εξαφανίζει» τις δυσάρεστες φωνές– προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία και μια διαδικτυακή εκστρατεία με hashtag WhereIsPengShuai.

Ο Χου Σιτζίν, ο διευθυντής της κινεζικής εφημερίδας Global Times, ανήρτησε την Κυριακή ένα 25λεπτο βίντεο στο Twitter, στο οποίο εμφανιζόταν η Πενγκ να χαμογελάει, να χαιρετάει και να υπογράφει μπάλες του τένις για παιδιά στο τουρνουά Fila Kids Junior Tennis Challenger Finals. Σε άλλο βίντεο εμφανίζεται η Πενγκ σε δείπνο με τον προπονητή της, το Σάββατο.

Κάτι ανάλογο έκανε και ο Σεν Σιγουέι, άλλος εκπρόσωπος των κρατικών μέσων ενημέρωσης της Κίνας.

Η Global Times εκδίδεται από τη Λαϊκή Ημερησία, την επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ο πρόεδρός της, Τόμας Μπαχ, επικοινώνησε μέσω βιντεοκλήσης με τη Σουάι Πενγκ.

Ο γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ άκουσε την κινέζα τενίστρια να λέει ότι είναι καλά στην υγεία της και ασφαλής και ζήτησε να σεβαστούν την ιδιωτική της ζωή.

Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν ζητήσει από τη ΔΟΕ να επιβάλλει κυρώσεις στην Κίνα, που θα διοργανώσει και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...