325
Εξαιτίας του ισραηλινού χτυπήματος στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού το αεροσκάφος του ιρανού υπουργού Εξωτερικών υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην Τεχεράνη |

Οι Ισραηλινοί χτύπησαν το αεροδρόμιο της Δαμασκού λίγο πριν προσγειωθεί ο ιρανός ΥΠΕΞ

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2023, 16:01
Εξαιτίας του ισραηλινού χτυπήματος στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού το αεροσκάφος του ιρανού υπουργού Εξωτερικών υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην Τεχεράνη
|

Οι Ισραηλινοί χτύπησαν το αεροδρόμιο της Δαμασκού λίγο πριν προσγειωθεί ο ιρανός ΥΠΕΞ

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2023, 16:01

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) βομβάρδισε το μεσημέρι της Πέμπτης το αεροδρόμιο της Δαμασκού, λίγα λεπτά πριν την προσγείωση του αεροσκάφους του ιρανού υπουργού Εξωτερικών, που υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην Τεχεράνη.

Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην πλατφόρμα Χ λίγο μετά τις 15.00 (ώρα Ελλάδος) επιβεβαιώθηκαν και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, πρόκειται για διπλό πυραυλικό χτύπημα των IDF στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού και σε αυτό στο Χαλέπι.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της Συρίας, από την επίθεση των Ισραηλινών υπέστησαν σοβαρές ζημιές οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης που πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πτήσεις, με αποτέλεσμα να κλείσουν αμφότερα τα αεροδρόμια.

Κατά πληροφορίες, τα ισραηλινά χτυπήματα έγιναν λίγο πριν προσγειωθεί στη Δαμασκό το Airbus A340-313  που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιρ Αμπντολαχιάν  (Hossein Amir-Abdollahian) και αντιπροσωπεία των Φρουρών της Επανάστασης ενόψει των προετοιμασιών για τη «Μεγάλη Παρασκευή» 13 Οκτωβριου (σ.σ. σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο «Middle East Media Research Institute» (MEMRI) η  Χαμάς καλεί σε «ιερό πόλεμο» όλους τους μουσουλμάνους αποκαλώντας την αυριανή ημέρα ως «Παγκόσμια Ημέρα Τζιχάντ»).

Αλλες πληροφορίες – που δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν- αναφέρουν ότι με το ίδιο αεροσκάφος μεταφέρονταν αντιαρματικά βλήματα για τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ.

Την είδηση της διπλής πυραυλικής επίθεσης των Ισραηλινών σε Δαμασκό και Χαλέπι, επιβεβαίωσαν και ισραηλινά μέσα, όπως ή εφημερίδα Haaretz και το δίκτυο i24News (βίντεο κάτω).

Nωρίτερα σε δηλώσεις του στην ιρανική τηλεόραση ο Χοσεΐν Αμιρ Αμπντολαχιάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι επιδιώκει μια «γενοκτονία» με την πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας.

«Σήμερα, η συνέχιση των εγκλημάτων πολέμου από τον Νετανιάχου και τους Σιωνιστές κατά των αμάχων της Γάζας, που έχουν τεθεί υπό πολιορκία, με διακοπή υδροδότησης, ηλεκτροδότησης και απαγόρευση εισόδου φαρμάκων και τροφίμων, έχει δημιουργήσει συνθήκες όπου οι Σιωνιστές επιδιώκουν μια γενοκτονία όλων των ανθρώπων στη Γάζα», κατήγγειλε, υποστηρίζοντας ότι «ο πόλεμος που βλέπουμε σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, δεν είναι μόνο ο πόλεμος των Σιωνιστών εναντίον της Χαμάς, είναι ο πόλεμος των Σιωνιστών εναντίον όλων των Παλαιστινίων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...