248
Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν με τη γερμανίδα ομόλογό του Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ | Kay Nietfeld/Pool via REUTERS

Οι ΗΠΑ ενισχύουν με 500 στελέχη τη στρατιωτική τους δύναμη στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2021, 22:19
Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν με τη γερμανίδα ομόλογό του Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ
|Kay Nietfeld/Pool via REUTERS

Οι ΗΠΑ ενισχύουν με 500 στελέχη τη στρατιωτική τους δύναμη στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2021, 22:19

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν επιπλέον 500 στρατιωτικούς στη Γερμανία, αποκάλυψε την Τρίτη ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν στη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο, σηματοδοτώντας μια ανατροπή στα σχέδια του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει περίπου 12.000 στρατιώτες από τη χώρα.

«Ενημέρωσα την υπουργό για την πρόθεσή μας να εγκαταστήσουμε μονίμως περίπου 500 επιπλέον αμερικανούς στρατιωτικούς στην περιοχή του Βισμπάντεν ήδη από το φετινό φθινόπωρο», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός κατά τη συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη μαζί με τη γερμανίδα ομόλογό του Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

«Πιστεύω πως η αποστολή επιπλέον 500 στρατιωτικών δείχνει το επίπεδο της σύμπραξής μας και της δέσμευσής μας στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Λόιντ Όστιν. Αν και δεν ανέφερε ποια θα είναι η αποστολή των επιπλέον δυνάμεων που θα φτάσουν στην Ευρώπη, οι New York Times σημειώνουν ότι πρόκειται για μονάδες πυροβολικού, αεράμυνα, πληροφοριών,  κυβερνοπολέμου και επιμελητείας.

Η επιστροφή στην πατρίδα θα καθυστερήσει για 12.000 από τους αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν σε βάση της Γερμανίας EPA/MARTIN GOLDHAHN

Οι ΗΠΑ διατηρούν αυτή τη στιγμή 36.000 στρατιώτες στη Γερμανία· ο πρόεδρος Τραμπ σχεδίαζε να αποσύρει ως και το 1/3 αυτής της δύναμης.

Ωστόσο οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία φαίνεται ότι οδήγησαν σε αναπροσαρμογή των σχεδίων στο επιτελείο του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν. Η πιθανότητα μιας κρίσης στην Ουκρανία,  κοντά  στα σύνορα της οποίας η Ρωσία συγκεντρώνει μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις,  αναγκάζει την Ουάσινγκτον να παραμείνει σε επιφυλακή,  ενώ παράλληλα προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με τους ευρωπαίους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...