163
Το τετρακόπτερο drone συνάντησε το υποβρύχιο στο μέσο του ωκεανού | US Navy

ΟΙ ΗΠΑ δοκίμασαν ντελίβερι σε πυρηνικό υποβρύχιο με drone

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2020, 12:05
Το τετρακόπτερο drone συνάντησε το υποβρύχιο στο μέσο του ωκεανού
|US Navy

ΟΙ ΗΠΑ δοκίμασαν ντελίβερι σε πυρηνικό υποβρύχιο με drone

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2020, 12:05

Είναι πολύ δύσκολες, κυριολεκτικά για λίγους, οι αποστολές στα υποβρύχια, χωρίς ανέσεις. Λίγη πολυτέλεια όμως είναι ευπρόσδεκτη – ακόμη και αν έρχεται με drone.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό δοκίμασε την μεταφορά προμηθειών με drone σε πυρηνικό υποβρύχιο, το οποίο βρισκόταν σε αποστολή.

Το τετρακόπτερο drone ξεκίνησε από πολεμικό πλοίο και βρήκε το υποβρύχιο που ήταν σε ανάδυση κάπου ανοιχτά της Χαβάης, στον Ειρηνικό Ωκεανό, γράφουν οι Times. Δεν είναι γνωστό τι ακριβώς μετέφερε το drone.

Το πείραμα ήταν επιτυχημένο και, πλέον, θα ανοίξει τον δρόμο για μεγαλύτερες αποστολές και μεγαλύτερα φορτία. Στόχος του αμερικανικού Ναυτικού είναι να επεκτείνει τη διάρκεια των αποστολών που σήμερα φτάνουν τους τρεις μήνες. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμεύσουν τα drone για την επικοινωνία με το υποβρύχιο, το οποίο κανονικά κινείται με σιγή ασυρμάτου για λόγους ασφαλείας.

Πάντως, σαν αντιστάθμισμα στην κλειστοφοβική ατμόσφαιρα του υποβρυχίου, το φαγητό για το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτά είναι από τα καλύτερα στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Τα πληρώματα περιλαμβάνουν σεφ και γεύονται εκλεκτό κρέας μέχρι και αστακούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...