376
Οι γονείς του Αλκη Καμπανού στη συνέντευξή τους στη δημόσια τηλεόραση, για πρώτη φορά μετά την καταδίκη των 12 υπευθύνων για τη δολοφονία του γιου τους | YouTube/ERT

Οι γονείς του Αλκη Καμπανού μιλούν: «Περισσότερο ένοχοι είναι οι γονείς των δολοφόνων»

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2023, 12:03
Οι γονείς του Αλκη Καμπανού στη συνέντευξή τους στη δημόσια τηλεόραση, για πρώτη φορά μετά την καταδίκη των 12 υπευθύνων για τη δολοφονία του γιου τους
|YouTube/ERT

Οι γονείς του Αλκη Καμπανού μιλούν: «Περισσότερο ένοχοι είναι οι γονείς των δολοφόνων»

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2023, 12:03

«Ηταν ένας πραγματικός άγγελος. Ενα παιδί γεμάτο χαρά και φως. Πάντοτε χαμογελαστός. Παντού δημιουργούσε φιλίες. Ηταν γεμάτος αγάπη. Ηξερε να δίνει». Τα λόγια της μητέρας για το παιδί της, ενός 19χρονου παιδιού που δολοφονήθηκε άγρια από χούλιγκαν του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, τα λόγια της μητέρας του Αλκη Καμπανού…

Ηταν η πρώτη φορά που οι γονείς του αδικοχαμένου Αλκιβιάδη Καμπανού, ο οποίος δολοφονήθηκε τον χειμώνα του 2022, στην περιοχή του Χαριλάου, μίλησαν μετά την καταδίκη των 12 υπευθύνων για τον θάνατο του παιδιού τους. Ο Αριστείδης Καμπανός και η Μελίνα Κακουλίδου μίλησαν στην ΕΡΤ.

«Δέχθηκα τηλεφώνημα από τον αδελφό μου. Ηταν μια κραυγή του αδελφού μου ότι σκότωσαν τον Αλκη. Το πίστεψα από την πρώτη στιγμή, ενώ η σύζυγός μου δεν το πίστευε. Διπλώθηκα κάτω από τον πόνο, το κλάμα και την οδύνη» περιέγραψε με τη σειρά του ο πατέρας του 19χρονου.

«Πηγαίνοντας στον δρόμο ήταν από τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου», λέει και δακρύζει. «Εγώ ως μάνα είπα ότι αποκλείεται να είναι το δικό μου παιδί, γιατί ήταν ένα παιδί που δεν έμπλεκε σε καβγάδες» είπε έπειτα η μητέρα του Αλκη.

«Η βία οδηγεί σε λάθος δρόμους» είπε με νόημα ο πατέρας του. «Οταν τους έλεγε ο Αλκης μη με χτυπάτε άλλο, τι μίσος πρέπει να νιώθει κάποιος; Και να συνεχίζουνε και να χτυπάνε;».

«Ηθελα να μάθω γιατί συνέβησαν όλα αυτά. Αλλά δυστυχώς δεν εισέπραξα καμία απάντηση. Από την πλευρά των καταδικασθέντων μια σκέτη συγγνώμη, χωρίς καμία ενσυναίσθηση ή κάποιο ίχνος μεταμέλειας» είπε η κυρία Κακουλίδου.

«Για μένα ήταν μια ηθική δικαίωση αλλά ο Αλκης δε θα ξαναγυρίσει πίσω» συμπλήρωσε. «Υπάρχει έγκλημα και πρέπει να υπάρξει τιμωρία για να μην ξαναγίνουν τέτοια εγκλήματα» είπε ο πατέρας του Αλκη.

«Δεν έχει σημασία το τι αισθανόμαστε ως δικαίωση, είναι το τι αισθάνεται όλη η ελληνική κοινωνία για αυτό το γεγονός. Πρέπει να αλλάξουμε σαν κοινωνία και ας αποτελέσουν αυτά τα γεγονότα ένα τέλος και μια καινούρια αρχή για την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

«Περισσότερο ένοχους θεωρώ τους γονείς οι οποίοι έπρεπε να δώσουν στα παιδιά τους ηθική διαπαιδαγώγηση. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν στα κλαμπ τα οργανωμένα με μαχαίρια και λοστάρια και να μην το ξέρουν οι γονείς. Και αν δεν το ήξεραν, είναι δυο φορές πιο ένοχοι» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπανός, αναφερόμενος στους γονείς των 12 καταδικασθέντων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...