662
Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου έτοιμοι να βγουν σε λίγες ημέρες ξανά στο τερέν. Αυτή την εικόνα επέλεξε ο βαυαρικός σύλλογος για να εικονογραφήσει την επιστροφή της Μπουντεσλίγκα | Facebook/FC Bayern Munche

Οι Γερμανοί (της Μπουντεσλίγκα) ξανάρχονται!

Sportscaster Sportscaster 8 Μαΐου 2020, 21:15
Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου έτοιμοι να βγουν σε λίγες ημέρες ξανά στο τερέν. Αυτή την εικόνα επέλεξε ο βαυαρικός σύλλογος για να εικονογραφήσει την επιστροφή της Μπουντεσλίγκα
|Facebook/FC Bayern Munche

Οι Γερμανοί (της Μπουντεσλίγκα) ξανάρχονται!

Sportscaster Sportscaster 8 Μαΐου 2020, 21:15

Ο κύβος ερρίφθη! Η Μπουντεσλίγκα θα είναι το πρώτο πρωτάθλημα της Ευρώπης που θα επαναρχίσει έπειτα από δύο μήνες -και βάλε- αποχής από το ποδόσφαιρο, λόγω της επέλασης του κορονοϊού: το Σάββατο 16 Μαΐου μαζί με την Τσβάιτελιγκα, τη Β’ Κατηγορία της Γερμανίας. «Entschieden! Bundesliga», που έγραψε και η Bild στο πανηγυρικό της tweet. Αποφασίστηκε!

Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Η Γερμανία, που θρηνεί, ήδη, 7.392 θύματα της Covid-19, εξακολουθεί να μετρά κάθε μέρα νεκρούς και νέα κρούσματα. Αλλά, η ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θέλησε, κι εδώ, να πρωτοπορήσει. Να δείξει ότι δεν φοβάται, σε αντίθεση με τη Γαλλία που βιάστηκε να «σφυρίξει» τη λήξη της εφετινής σεζόν. Οτι διαθέτει την αποφασιστικότητα, τα μέσα και τη μεθοδικότητα, ώστε να κερδίσει το «στοίχημα» ενός ασφαλούς restart.

Πολλές χώρες, που φιλοδοξούν να ξαναπαίξουν μπάλα σύντομα, περιορίζοντας τις οικονομικές συνέπειες της διακοπής, κρέμονταν από τα χείλη της Ανγκελα Μέρκελ. Η Καγκελάριος είχε πει το πρώτο «Ja» πριν από μερικές μέρες. Προχθές (Τετάρτη), μετά την τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων, άναψε το «πράσινο φως». «Vai, Germania!» (Πάμε, Γερμανία!), έγραψε στο πρωτοσέλιδό της η Corriere dello Sport. Διότι, αν τα καταφέρουν οι Γερμανοί, γιατί όχι και οι Ιταλοί; Γιατί όχι και οι υπόλοιπες χώρες;

Εργάστηκαν σκληρά, για να έρθει αυτή η μέρα, οι Γερμανοί. Το υγειονομικό τους πρωτόκολλο, για τις προπονήσεις και τους αγώνες, είναι λεπτομερέστατο και περιλαμβάνει προβλέψεις – μέτρα για κάθε πιθανό τρόπο μετάδοσης του ιού. Βεβαίως, διαθέτουν και τα απαραίτητα κονδύλια για να κάνουν τη δουλειά σωστά. Δεν είναι πολλές οι Λίγκες που μπορούν να δαπανήσουν τρία εκατομμύρια ευρώ για να προμηθευτούν 25.000 διαγνωστικά τεστ, ή να μεταφέρουν τις αποστολές των ομάδων με δύο διαφορετικές πτήσεις και τρία πούλμαν, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός.

Στιγμιότυπο από την προπόνηση της Κολωνίας το πρωί της Πέμπτης 7 Μαΐου (REUTERS/Thilo Schmuelgen)

«Το γερμανικό πρωτάθλημα είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για το ποδόσφαιρο», χειροκρότησε ο
πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. «Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ αθλητισμού και πολιτικής, με στόχο την από κοινού εξεύρεση μιας υπεύθυνης και σοφής λύσης».

Η Μπουντεσλίγκα επιστρέφει με τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής, κι αν όλα πάνε καλά, θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου. Απομένουν εννέα αγωνιστικές (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και Βέρντερ Βρέμης χρωστούν ένα ματς ακόμη), και τίποτα δεν έχει κριθεί. Η πρωτοπόρος Μπάγερν Μονάχου απέχει μόλις τέσσερις βαθμούς από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, πέντε από τη Λειψία και έξι από την Γκλάντμπαχ. Η Λεβερκούζεν και η Σάλκε συμπληρώνουν τις έξι πρώτες θέσεις, που εξασφαλίζουν τα εισιτήρια για τα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν, όμως σε απόσταση αναπνοής από την τελευταία ομάδα αυτού του γκρουπ βρίσκονται άλλες τρεις ομάδες. Το έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά και το γεγονός ότι αρκετοί σύλλογοι έμειναν εκτός προπονήσεων μόνον 25 μέρες, «υπόσχονται» συναρπαστικές αναμετρήσεις.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής αρχίζει στις 16:30 του Σαββάτου 16 Μαΐου με το τοπικό ντέρμπι της Ντόρτμουντ με τη Σάλκε. Χωρίς θεατές στις εξέδρες, φυσικά, πράγμα εξαιρετικά ασυνήθιστο για τους Γερμανούς, που δεν περιλαμβάνουν στον πειθαρχικό τους κανονισμό ποινές τέλεσης αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όπως εμείς. Η αναμέτρηση αυτή, όπως και όλες οι υπόλοιπες του τριημέρου, θα μεταδοθεί στην Ελλάδα ζωντανά και αποκλειστικά από τα κανάλια COSMOTE SPORT HD.

Μία ώρα νωρίτερα (15:30), στην εκπομπή SPORTSHOW, ο Λάμπρος Μπαλάφας θα μεταφέρει όλα τα νέα από την προετοιμασία για την επανεκκίνηση του γερμανικού πρωταθλήματος. Στις 16.30 θα αρχίσει η «λεπτό προς λεπτό» ενημέρωση των φιλάθλων για την παράλληλη δράση στα γερμανικά γήπεδα (SPORTSHOW Live Action, με τον Στέφανο Αβραμίδη).

Το πρόγραμμα των αγώνων, που θα μεταδοθούν από τα κανάλια COSMOTE SPORT HD, έχει ως εξής:

Σάββατο 16 Μαΐου
Ντόρτμουντ – Σάλκε (16:30)
Λειψία – Φράιμπουργκ (16:30)
Χοφενχάιμ – Χέρτα (16:30)
Φορτούνα – Πάντερμπορν (16:30)
Αουγκσμπουργκ – Βόλφσμπουργκ (16:30)
Αϊντραχτ – Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 17 Μαΐου
Κολωνία – Μάιντς (16:30)
Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερν Μονάχου (19:00)

Δευτέρα 18 Μαΐου
Βέρντερ Βρέμης – Λεβερκούζεν (21:30)

Από την 26η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα 2, η COSMOTE TV θα μεταδώσει τα παιχνίδια:

Σάββατο 16/5
Μπόχουμ-Χάιντενχαϊμ (14.00, COSMOTE SPORT 7HD)
Καρλσρούη-Ντάρμσταντ (14.00, COSMOTE SPORT 8HD)

Κυριακή 17/5
Σαν Πάουλι-Νυρεμβέργη (14.30, COSMOTE SPORT 3HD)
Αρμίνια Μπίλεφελντ-Όσναμπρικ (14.30,  COSMOTE SPORT 7HD)
Γκρόιτερ Φιρτ-Αμβούργο (14.30,  COSMOTE SPORT 8HD)
Βέχεν Βιζμπάντεν-Στουτγκάρδη (14.30, COSMOTE SPORT)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...