476
Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Γουές Μουρ μιλά στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, μαζί με την Κάθι Χόκελ της Νέας Υόρκης και τον Τιμ Γουάλτζ της Μινεσότα | REUTERS/Elizabeth Frantz

Οι Δημοκρατικοί κυβερνήτες στηρίζουν τον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2024, 09:14
Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Γουές Μουρ μιλά στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, μαζί με την Κάθι Χόκελ της Νέας Υόρκης και τον Τιμ Γουάλτζ της Μινεσότα
|REUTERS/Elizabeth Frantz

Οι Δημοκρατικοί κυβερνήτες στηρίζουν τον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2024, 09:14

Οι Δημοκρατικοί κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, της Μινεσότας και του Μέριλαντ τόνισαν πως στηρίζουν την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν για την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο, ύστερα από μια «ειλικρινή συζήτηση» που είχαν με τον 81χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ σχετικά με την απογοητευτική επίδοσή του στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο πρόεδρος μάς υποστήριζε πάντα. Θα τον υποστηρίξουμε κι εμείς», είπε σε δημοσιογράφους ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Γουές Μουρ.

Στη συνάντηση με τον Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις στον Λευκό Οίκο, συμμετείχαν 24 Δημοκρατικοί κυβερνήτες και η δήμαρχος της Ουάσινγκτον. Δεκατέσσερις από αυτούς, συμμετείχαν διαδικτυακά, αλλά από τους παρόντες, μόνο τρεις μίλησαν στους δημοσιογράφους.

Ο Μουρ σημείωσε ότι έγινε μια «ειλικρινής» συζήτηση, κατά την οποία οι κυβερνήτες μετέφεραν αρνητικά σχόλια που έλαβαν από ψηφοφόρους τους σχετικά με την απογοητευτική επίδοση του αμερικανού προέδρου στην τηλεμαχία με τον αντίπαλό του στις εκλογές.

Ο ίδιος είπε ότι απομένει προφανώς δουλειά να γίνει μέχρι τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, αλλά ο Μπάιντεν έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα εγκαταλείψει την κούρσα. «Ο πρόεδρος είναι ο υποψήφιός μας. Ο πρόεδρος είναι ο ηγέτης του κόμματός μας», τόνισε ο κυβερνήτης του Μέριλαντ.

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκελ, δήλωσε αισιόδοξη μετά τη συνάντηση, κατά την οποία είπε πως όλοι οι κυβερνήτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Μπάιντεν. Ο πρόεδρος είναι στην κούρσα «για να την κερδίσει», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουάλτζ, σημείωσε πως ο Μπάιντεν είχε μια κακή βραδιά στο debate, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα πως είναι ικανός να ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου.

«Προφανώς, όπως πολλοί Αμερικανοί, ανησυχούμε λίγο. Ανησυχούμε επειδή η απειλή μιας προεδρίας Τραμπ είναι υπαρκτή», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η θητεία του Τραμπ στον Λευκό Οίκο σημαδεύτηκε από «χάος και καταστροφή».

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση και θεωρείται ένας από τους επικρατέστερους να θέσει υποψηφιότητα σε περίπτωση που αποσυρθεί ο Μπάιντεν, σχολίασε στο Twitter ότι άκουσε τον Μπάιντεν να λέει ότι «τα δίνει όλα» για να κερδίσει και δεσμεύτηκε ότι το ίδιο θα κάνει κι εκείνος.

Από το επιτελείο του Μπάιντεν ανακοινώθηκε ότι όλοι οι συμμετέχοντες «δεσμεύτηκαν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Χάρις θα νικήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο».

Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος είχε επαφές με πολλά προβεβλημένα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως με την πρώην πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι και τον επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ. Ηχογράφησε επίσης δύο συνεντεύξεις που θα μεταδοθούν αύριο Πέμπτη από το ραδιόφωνο.

Την Τετάρτη, οι New York Times είχαν αναφέρει ότι ο Μπάιντεν είπε σε στενό του συνεργάτη πως «ζυγίζει» κάθε ενδεχόμενο για το αν θα παραμείνει στην κούρσα ή όχι.

Το δημοσίευμα διέψευσε ο Λευκός Οίκος: «Ασφαλώς όχι» είπε η εκπρόσωπός του, Καρίν Ζαν-Πιερ, όταν ρωτήθηκε αν ο Μπάιντεν σκέφτεται να αποχωρήσει από την προεκλογική εκστρατεία.

Ο 81χρονος Μπάιντεν «συνεχίζει την εκστρατεία του», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...