Οι αστακοί πρέπει να αναισθητοποιούνται προτού μαγειρευτούν
«Ζωντανά οστρακόδερμα, του αστακού περιλαμβανομένου, δεν μπορεί πλέον να μεταφέρονται σε πάγο ή μέσα σε παγωμένο νερό. Τα υδρόβια είδη πρέπει πάντα να διατηρούνται στο φυσικό περιβάλλον τους. Τα οστρακόδερμα πρέπει πλέον να αναισθητοποιούνται πριν θανατωθούν».
Σύμφωνα με το Reuters, αυτό αναφέρουν οι κανονισμοί που υιοθετήθηκαν την Τετάρτη από την ελβετική κυβέρνηση και θα ισχύσουν από τον Μάρτιο.
Οι κανονισμοί αυτοί έχουν επίσης στόχο να εξαλειφθούν τα παράνομα εκτροφεία κουταβιών και να τεθούν εκτός νόμου οι αυτόματες συσκευές που τιμωρούν τους σκύλους όταν αυτοί γαβγίζουν.
Επίσης, ορίζουν τις προϋποθέσεις για τη θανάτωση άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων και καθιστούν τους οργανωτές δημόσιων εκδηλώσεων υπεύθυνους για τη ευημερία των ζώων.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News