397
Ο Λιονέλ Μέσι δίπλα στους συμπαίκτες του απολαμβάνει την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι συμπατριώτες του | Rodrigo Valle/Getty Images

Οι Αργεντινοί έριξαν τα τείχη για τον Μέσι και την παρέα του

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2022, 13:59
Ο Λιονέλ Μέσι δίπλα στους συμπαίκτες του απολαμβάνει την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι συμπατριώτες του
|Rodrigo Valle/Getty Images

Οι Αργεντινοί έριξαν τα τείχη για τον Μέσι και την παρέα του

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2022, 13:59

Παράνοια. Ισως μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει όσα εξελίσσονται από το πρωί της Τρίτης στην Αργεντινή. Σε μία χώρα που εκατομμύρια άνθρωποι ζουν για το ποδόσφαιρο και ποδοσφαιριστές όπως ο Μαραντόνα ή ο Μέσι λατρεύονται σαν Θεοί, ήταν αναμενόμενο πως η υποδοχή των θριαμβευτών του Κατάρ θα προκαλούσε πανζουρλισμό.

Όλα άρχισαν περίπου 2,5 ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας τοπική ώρα (07:23 ώρα Ελλάδας), με την πτήση από την Ρώμη προς το Μπουένος Aιρες να φτάνει στον προορισμό της και λίγη ώρα αργότερα να ξεπροβάλλει στην πόρτα του αεροπλάνου η πιο διάσημη φιγούρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αυτή του Λιονέλ Μέσι.

Ο Μέσι βγαίνει από την πόρτα του αεροπλάνου με τον προπονητή του, Λιονέλ Σκαλόνι. Στο δεξί του χέρι κρατά το βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ. Και φυσικά αποθεώνεται (Reuters)

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας κατέβηκε τα σκαλιά και πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο της Εσέισα κρατώντας σφιχτά στα χέρια του το πολυπόθητο τρόπαιο του Μουντιάλ, για το οποίο τόσο πολύ μόχθησε όλα αυτά τα χρόνια που παίζει ποδόσφαιρο.

Σε λίγο, τόσο εκείνος όσο και οι συμπαίκτες του ανέβηκαν στο ανοιχτό λεωφορείο που τους περίμενε, για να ακολουθήσουν σκηνικά απείρου κάλλους με εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς να πολιορκούν το λεωφορείο επιχειρώντας να προσεγγίσουν τα είδωλά τους και να τους αποθεώσουν.

Αποθεώνοντας τους θριαμβευτές (Reuters)

Συνθήματα, τραγούδια, πυροτεχνήματα συνέθεσαν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, με τους παίκτες να χαζεύουν ευτυχισμένοι τις αντιδράσεις του κόσμου και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή τους ως πρωταθλητές κόσμου.

Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν την στιγμή (Reuters)
Ο ένας πάνω στον άλλον… (Reuters)

Μετά από αρκετή ώρα που το ανοιχτό λεωφορείο κινούταν σημειωτόν, λόγω του απίστευτου όγκου οπαδών που είχε ξεχυθεί στους δρόμους, κατάφερε να φτάσει στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, με τους παίκτες να αναμένεται να ξεκουραστούν για λίγο, πριν δοθεί το σύνθημα για τον δεύτερο γύρο των πανηγυρισμών.

Το λεωφορείο των παγκόσμιων πρωταθλητών περνά μέσα από χιλιάδες κόσμο που τραγουδά συνθήματα και βγάζει φωτογραφίες (GettyImages)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...