931
Σκηνές από την ταινία «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» ξυπνούν στον νου οι μαρτυρίες του υπολοχαγού Ράιαν Γκρέιβς | Shutterstock/Marko Aliaksandr

«Οι αμερικανοί πιλότοι βλέπουν κάθε μέρα UFO»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2023, 22:47
Σκηνές από την ταινία «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» ξυπνούν στον νου οι μαρτυρίες του υπολοχαγού Ράιαν Γκρέιβς
|Shutterstock/Marko Aliaksandr

«Οι αμερικανοί πιλότοι βλέπουν κάθε μέρα UFO»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2023, 22:47

Η λογοτεχνία, ο κινηματογράφος και η τηλεόραση έχουν μεταφέρει εκατοντάδες ιστορίες επαφών πιλότων της αμερικανικής αεροπορίας με ανεξήγητα ιπτάμενα αντικείμενα τα προηγούμενα 70 χρόνια. Και μόνο η παραφιλολογία για η φημολογούμενη πτώση UFO στο Νέο Μεξικό το 1952 και η επακόλουθη έρευνα της αεροπορίας των ΗΠΑ με τον κωδικό «Γαλάζιο Βιβλίο» έχει γεννήσει πληθώρα σεναρίων.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις παραδοσιακά διαψεύδουν αυτά τα σενάρια, ακόμα και αν προέρχονται από απόρρητες εξιστορήσεις δικών τους πιλότων. Τώρα, έρχεται ένας πρώην πιλότος του αμερικανικού Ναυτικού για να φουντώσει τη φαντασία των οπαδών της θεωρίας ότι ΑΤΙΑ επισκέπτονται τακτικά τους ουρανούς πάνω από τον πλανήτη μας.

Ο υπολοχαγός Ράιαν Γκρέιβς, πιλότος αεροσκαφών τύπου F/A-18 Super Hornet, ισχυρίζεται ότι η μοίρα του αντιμετώπιζε UFO σχεδόν σε  καθημερινή βάση επί μήνες, ενώ εκπαιδεύονταν στα ανοιχτά των αμερικανικών ακτών. Οι θεάσεις περιελάμβαναν μια παραλίγο σύγκρουση με ένα αντικείμενο που φαινόταν σαν κύβος μέσα σε μια σφαίρα, και μια στενή επαφή με έναν στόλο αντικειμένων που κινούνταν με ταχύτητα 120 κόμβων.

Ο Γκρέιβς ηγείται μιας προσπάθειας να ενθαρρύνει την αναφορά θεάσεων και υποστηρίζει την επιστημονική μελέτη αυτού που ο στρατός αποκαλεί «Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα» (UAP). Πέρυσι το αμερικανικό Κογκρέσο πραγματοποίησε την πρώτη του ακρόαση για τα UAP εδώ και 50 χρόνια, ενώ το Πεντάγωνο έχει λάβει 350 νέες εκθέσεις τα τελευταία δύο χρόνια, 171 από τις οποίες παραμένουν ανεξήγητες.

Ο Γκρέιβς αποκαλύπτει στη βρετανική Telegraph ότι το 2014 η μοίρα του (VFA-11 «Red Rippers») είχε ως έδρα το USS Theodore Roosevelt, ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο που προετοιμαζόταν για ανάπτυξη στον Περσικό Κόλπο. Οι πιλότοι εκπαιδεύονταν σε ένα κλειστό τμήμα του εναέριου χώρου που ονομάζεται W-72, στα ανοιχτά των ακτών της Βιρτζίνια, όπου δεν επιτρεπόταν καμία άλλη πτήση.

Μετά την αναβάθμιση του ραντάρ των αεροπλάνων οι πιλότοι άρχισαν να λαμβάνουν ίχνη αντικειμένων στον χώρο εκπαίδευσης. Αρχικά απορρίφθηκαν ως σφάλματα του ραντάρ, αλλά στη συνέχεια τα αντικείμενα πέταξαν πιο κοντά και άρχισαν να τα βλέπουν στα συστήματά FLIR οι κάμερες υπερύθρων που ανιχνεύουν τη θερμότητα.

«Ηταν σχεδόν λες και ο ήλιος φώτιζε με φακό τα UAP» λέει ο Γκρέιβς. «Τα εντοπίζαμε στο ραντάρ και μετά στο FLIR. Πετούσαμε δίπλα τους όσο πιο χαμηλά μπορούσαμε, προσπαθώντας να τα παρατηρήσουμε. Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι στο καλό ήταν αυτά τα πράγματα. Τα βλέπαμε σχεδόν καθημερινά. Πετούσαμε εκεί έξω και αυτά ήταν εκεί το πρωί, ήταν εκεί και το βράδυ» περιγράφει.

«Αυτά τα πράγματα ήταν σχεδόν πάντα εκεί έξω. Οι αριθμοί τους κυμαίνονταν από δυο-τρία έως έξι ή επτά». Ακολούθως, η παρ’ ολίγον σύγκρουση συνέβη όταν ένα αντικείμενο πέρασε ξυστά ανάμεσα σε δύο αεροσκάφη, σε απόσταση 15 μέτρων από το αεροσκάφος που προηγείτο. Ο Γκρέιβς λέει ότι ο εμπλεκόμενος πιλότος ήταν ταραγμένος μετά την προσγείωση στο αεροπλανοφόρο.

«Είπε “παραλίγο να χτυπήσω ένα από αυτά τα καταραμένα πράγματα!” – και όλοι γνωρίζαμε για τι μιλούσε» συνεχίζει. «Ηταν εντελώς ακίνητο και το περιέγραψε ως έναν σκούρο γκρι ή μαύρο κύβο, μέσα σε μια πεντακάθαρη σφαίρα. Ακύρωσε την πτήση, αμφισβητώντας την ικανότητά του να πιλοτάρει στον εναέριο χώρο μπροστά του».

Οι πιλότοι άρχισαν να επιχειρούν σε διάφορα σημεία του χώρου εκπαίδευσής τους, ώστε να αποφύγουν τη σύγκρουση με τα άγνωστα αντικείμενα. Στις αρχές του 2015, το USS Theodore Roosevelt μετεγκαταστάθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, από τη Βιρτζίνια στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Αλλά οι θεάσεις UAP συνεχίστηκαν κοντά στο πλοίο, παρότι αυτό είχε μετακινηθεί 1.000 χλμ. νοτιότερα.

Τότε ήταν που ένας πιλότος F/A-18 γύρισε ένα από τα πιο διάσημα βίντεο UFO. Δείχνει ένα αντικείμενο που μοιάζει με «σβούρα» ή «αντίζυγο». «Ηταν ένα μοναδικό αντικείμενο που τραβήξαμε μόνο μια συγκεκριμένη νύχτα» αποκαλύπτει ο Γκρέιβς.

Στο βίντεο, το οποίο αργότερα αποχαρακτηρίστηκε από το Ναυτικό, ακούγονται οι πιλότοι να φωνάζουν «Θεέ μου!», «Κοίτα αυτό το πράγμα, φίλε!» και «Περιστρέφεται!». Ο Γκρέιβς μετείχε στην ενημέρωση που ακολούθησε την πτήση, μαζί με άλλους πιλότους και μια μεγάλη ομάδα «ανθρώπων από υπηρεσίες πληροφοριών».

«Κανείς δεν πίστευε ότι το αντικείμενο ήταν καλοήθες. Ηταν πολύ ξεκάθαρο πως ήταν κάτι ασυνήθιστο και επικίνδυνο» εξηγεί ο Γκρέιβς. «Αυτό που δεν βλέπετε [στο αποχαρακτηρισμένο βίντεο] είναι οι πληροφορίες του ραντάρ, που δείχνουν έναν σχηματισμό τεσσάρων έως έξι αντικειμένων, τα οποία κινούνταν κάπως προς τα έξω από το αντίζυγο».

«Γύρισαν πολύ απότομα και κάπως μπερδεύτηκαν, αλλά μετά επανέφεραν τον σχηματισμό τους προς την αντίθετη κατεύθυνση. Γύρισαν, έκαναν μια απότομη στροφή». Και προσθέτει: «Δεν ξέρω 100% αν ήταν τα ίδια αντικείμενα που βλέπαμε πριν [στα ανοιχτά της Βιρτζίνια]».

Από τότε που εγκατέλειψε το Πολεμικό Ναυτικό, ο Γκρέιβς έχει ξεκινήσει την οργάνωση «Αμερικανοί για την Ασφαλή Αεροδιαστημική», η οποία στοχεύει στην προώθηση της αναφοράς UAP με στόχο να βοηθήσει τον συντονισμό μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

«Νομίζω ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση» λέει. «Πιστεύω ότι πολλές από τις “πολιτιστικές αποσκευές” που είχαν αποτρέψει τα ρεπορτάζ για αυτά τα φαινόμενα έχουν εξαφανιστεί, τουλάχιστον στο Ναυτικό – δεν μπορώ να μιλήσω για τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Εχω λάβει αναφορές από ανθρώπους που εξακολουθούν να πετούν εκεί έξω και εξακολουθούν να βλέπουν αυτά τα αντικείμενα» συνεχίζει. «Κάποιοι από αυτούς περιγράφουν κύβους και σφαίρες. Εχω ακούσει τις περιγραφές κατά τη διάρκεια οκτώ ή εννέα ετών, όπου βασικά αναφέρεται το ίδιο αντικείμενο. Επίσης, αναφέρονται και λευκά αντικείμενα που είναι δύσκολο να περιγραφούν».

Και προσθέτει: «Πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αντικείμενα στον εναέριο χώρο μας και δεν γνωρίζουμε πλήρως τι είναι. Η αβεβαιότητα στον εναέριο χώρο μας αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας». Οσον αφορά στο τι θα μπορούσαν να είναι –ξένα drones; εξωγήινοι;–, δεν γνωρίζει. «Το F/A-18 δεν είναι το κατάλληλο επιστημονικό εργαλείο για την κατανόηση αυτού που βλέπουμε» εξηγεί ο Γκρέιβς.

«Πρέπει να συγκεντρώσουμε περισσότερα δεδομένα. Υπάρχουν πολλά πράγματα στο τραπέζι, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα δεδομένα. Απλώς δεν είμαστε σε ένα σημείο όπου μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα» καταλήγει. Οσοι λάτρεψαν τις «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» του Σπίλμπεργκ… ονειρεύονται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...