352
Ο Μπαράκ Ομπάμα (και αριστερά του ο Τζο Μπάιντεν) συγχαίρει τον Ντόναλντ Τραμπ στην ορκωμοσία του τελευταίου, το 2017 | EPA/JUSTIN LANE

Ομπάμα για Τραμπ: «Τρελός, ρατσιστής, σεξιστικό γουρούνι»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2021, 13:01
Ο Μπαράκ Ομπάμα (και αριστερά του ο Τζο Μπάιντεν) συγχαίρει τον Ντόναλντ Τραμπ στην ορκωμοσία του τελευταίου, το 2017
|EPA/JUSTIN LANE

Ομπάμα για Τραμπ: «Τρελός, ρατσιστής, σεξιστικό γουρούνι»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2021, 13:01

Μπορεί για χρόνια ο Μπαράκ Ομπάμα να μην εξέφραζε δημοσίως τη γνώμη του για τον Ντόναλντ Τραμπ, όμως σε ιδιωτικές στιγμές άφηνε την οργή του για τα καμώματα του διαδόχου του να ξεχειλίζει.

Ο Ομπάμα αποκάλεσε τον Τραμπ «τρελό», «ρατσιστή, σεξιστικό γουρούνι», «γαμ…ο παράφρονα» και «διεφθαρμένο μαλ…α», σύμφωνα με όσα γράφει ο συντάκτης του Atlantic, Εντουαρντ-Αϊζαακ Ντόβιρι, στο βιβλίο του «Βattle for the Soul: Inside the Democrats’ Campaigns to Defeat Donald Trump» (Η μάχη για την ψυχή: Η εκστρατεία των Δημοκρατικών για να ηττηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ), το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

Στο βιβλίο του, ο Ντόβιρι αναφέρει ότι ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους για το χρίσμα του προέδρου, ο Ομπάμα αρχικά προτιμούσε τον Τραμπ από τον Τεντ Κρουζ, καθώς ο επιχειρηματίας δεν έφτανε την ευφυΐα του σκληροπυρηνικού γερουσιαστή του Τέξας.

Τελικά, η πραγματικότητα αποδείχθηκε χειρότερη από τις προβλέψεις, και ο Ομπάμα ξεσπάθωσε όταν άρχισε να καταλαβαίνει, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, τι εστί Τραμπ στον Λευκό Οίκο:

«Είναι τρελός. Οι μεγάλοι δωρητές ψάχνουν να αποσπάσουν μια αντίδρασή του σε αντάλλαγμα για τις μεγάλες επιταγές που γράφουν στον όμιλό του» είχε πει ο πρώην αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα.

Σε απόσπασμα του βιβλίου του αναφέρει πως ο Ομπάμα έλεγε «δεν πίστευα πως θα ήταν τόσο άσχημα, δεν πίστευα πως θα είχαμε για πρόεδρο έναν ρατσιστή, ένα σεξιστικό γουρούνι».

Ο πρώην πρόεδρος χαρακτήρισε «διεφθαρμένο μαλ…α» τον Τραμπ όταν πληροφορήθηκε ότι εκείνος μιλούσε με ξένους ηγέτες –περιλαμβανομένου και του Βλαντίμιρ Πούτιν κι ενώ γινόταν έρευνα για την εμπλοκή της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές– χωρίς τους συμβούλους τους παρόντες κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας.

Στο ίδιο βιβλίο, αναφέρεται ότι η Τζιλ Μπάιντεν είχε πει για την Κάμαλα Χάρις «να πάει να γ…θεί», μετά την περιβόητη «επίθεση» της σημερινής αντιπροέδρου των ΗΠΑ εναντίον του Τζο Μπάιντεν, σε debate των τότε υποψηφίων Δημοκρατικών.

Ο Ντόβιρι γράφει επίσης για τη σχέση Ομπάμα – Μπάιντεν, ότι δεν ήταν τόσο ρόδινη όσο άφηναν να φανεί οι δύο άντρες. Συγκεκριμένα ότι ο Ομπάμα, όπως και πολλοί Δημοκρατικοί, είχε επιφυλάξεις για την ηλικία του Μπάιντεν και την ικανότητά του να προεδρεύσει των ΗΠΑ. Πάντως, προς το παρόν τουλάχιστον, ο 46ος πρόεδρος τούς έχει διαψεύσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...