686
Ο «Μπάντι Χόλι» ήταν σαφώς πιο τυχερός από τον τραγουδιστή από τον οποίο πήρε το όνομά του | REUTERS/Eduardo Munoz

Ο υπέροχος «Μπάντι Χόλι» νικητής στα καλλιστεία σκύλων της Νέας Υόρκης

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2023, 18:11
Ο «Μπάντι Χόλι» ήταν σαφώς πιο τυχερός από τον τραγουδιστή από τον οποίο πήρε το όνομά του
|REUTERS/Eduardo Munoz

Ο υπέροχος «Μπάντι Χόλι» νικητής στα καλλιστεία σκύλων της Νέας Υόρκης

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2023, 18:11

Μπορεί το όνομά του να μην συνιστά την πιο επιτυχημένη βάφτιση σκύλου στην ιστορία, αλλά η ομορφιά του και οι ικανότητές του είναι αδιαμφισβήτητες. Ο «Μπάντι Χόλι», που φέρει το όνομα του άτυχου τραγουδιστή του ροκ-εν-ρολ που έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα το 1959 σε ηλικία 23 ετών, κέρδισε τα 147α καλλιστεία του Κυνοτροφείου Γουέστμινστερ της Νέας Υόρκης.

Ο Μπάντι ακολουθεί τις εντολές της χειρίστριας–εκπαιδεύτριας του στην πασαρέλα του Γουέστμινστερ (REUTERS/Eduardo Munoz)

Ο Μπάντι, από το Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνιας, κέρδισε τον τίτλο «Best In Show», το πιο πολυπόθητο βραβείο του διαγωνισμού, στην κατηγορία των κυνηγόσκυλων. Ποτέ στο παρελθόν το μικρό μπασέ γκριφόν Βαντέν δεν είχε κατακτήσει το «Best in Show», αλλά η ράτσα έχει κερδίσει την κατηγορία του μια φορά στο παρελθόν, το 2007. Η ράτσα αναγνωρίστηκε από το American Kennel Club, το 1991.

Πανευτυχής ο Μπάντι Χόλι ποζάρει με το βραβείο του στην αγκαλιά της Τζάνις Χέις (REUTERS/Eduardo Munoz)

Ενώ περίμενε να ξεκινήσει η συνέντευξη μετά τον διαγωνισμό, η συνιδιοκτήτρια και χειρίστρια του, Τζάνις Χέις, βούρτσιζε τα πόδια και το κεφάλι του Μπάντι Χόλι, καθώς ο μικροκαμωμένος σκύλος προσπαθούσε να φάει τα λουλούδια στη σκηνή. «Είναι διασκεδαστικός, ακολουθεί τη ροή των οδηγιών του», είπε η Χέις. «Τίποτα δεν τον ενοχλεί».

Ο άτυχος ροκ-εν-ρολ συνθέτης και τραγουδιστής Μπάντι Χόλι, που έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα το 1959 σε ηλικία 23 ετών, μαζί με τους συνεπιβάτες και συναδέλφους του Ρίτσι Βάλενς και Μπιγκ Μπόπερ (Wikipedia)

Η Χέις δεν πίστευε ποτέ ότι ένα σκυλί μιας τέτοιας ράτσας θα κέρδιζε τον κορυφαίο τίτλο των καλλιστείων. «Ο Μπάντι Χόλι είναι η επιτομή της παράστασης σκύλων. Είναι πεισματάρης, χαρούμενος και έχει περάσει η ώρα του ύπνου του», αστειεύτηκε η χειρίστρια του στην Washington Post.

Πανοραμική άποψη του γηπέδου τένις του Κουίνς, όπου διεξήχθησαν τα 147α καλλιστεία του Κυνοτροφείου Γουέστμινστερ της Νέας Υόρκης (REUTERS/Eduardo Munoz)

Ο τελικός διαγωνισμός, ο οποίος περιελάμβανε ένα Pekingese (ράτσα μικρού φοξ–τεριέ), ένα γαλλικό μπουλντόγκ, έναν αυστραλιανό ποιμενικό, ένα γιγάντιο γερμανικό σνάουζερ και ένα Αμερικανικό Στάφορντσαϊρ, διεξήχθη στο Billie Jean King National Tennis Center, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Περίπου 2.500 σκυλιά –η αφρόκρεμα από τις ράτσες τους– ήρθαν να διαγωνιστούν.

Η Χέις δηλώνει πολύ υπερήφανη για τον Μπάντι. Καθώς οι κριτές αποφάσιζαν τον νικητή, εκείνη θυμάται ότι σκέφτηκε: «Είτε κέρδισε είτε όχι, έκανε ακριβώς όπως ήθελα», όπως αποκαλύπτει στον ρεπόρτερ της Washington Post. Η Χέις λέει ότι ονειρευόταν να κερδίσει στο Γουέστμινστερ από τότε που ήταν 9 ετών.

Ενα Γερμανικό Κοντότριχο Πόιντερ, περιμένει την παρουσίασή του στον διαγωνισμό, δίνοντας το πόδι του στην εκπαιδεύτρια του (REUTERS/Eduardo Munoz)

Στην κορυφαία κατηγορία της διοργάνωσης, «Best In Show», μετέχουν οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών. Επτά σκυλιά συναγωνίστηκαν για το μεγαλύτερο βραβείο των καλλιστείων. Ηταν οι νικητές στις κατηγορίες «Παιχνιδιάρικη ομάδα», «Μη Αθλητική ομάδα», «Ομάδα Βοσκής», «Αθλητική ομάδα», «Ομάδα Εργατικότητας», «Ομάδα Τεριέ» και «Ομάδα Κυνηγόσκυλων», την οποία είχε κερδίσει ο Μπάντι.

Ολα τα σκυλιά που συμμετέχουν στο Westminster Kennel Club Dog Show είναι νικητές – κυριολεκτικά. Για να λάβουν μέρος στο διάσημο σόου, τα σκυλιά πρέπει να έχουν κερδίσει προηγουμένως αρκετούς πόντους σε εκθέσεις σκύλων που έχουν εγκριθεί από την Αμερικανική Οργάνωση Κυνοτροφείων.

Τρία Γκόλντεν Ριτρίβερ στέκονται στο ρινγκ της κριτικής επιτροπής (REUTERS/Jeenah Moon)

Υπάρχουν τρία επίπεδα στον διαγωνισμό. Στο πρώτο, το «Best of Breed» (Καλύτερο της Ράτσας), ένας κριτής θα αποφασίσει ποιος σκύλος είναι πιο κοντά στο ιδανικό δείγμα αυτής της ράτσας — μπορεί να υπάρχει μόνο ένας σκύλος μιας ράτσας, ή έως και 50 για καθεμιά. Μόλις αποφασιστεί ο καλύτερος σκύλος από κάθε ράτσα, οι νικητές ταξινομούνται στις επτά ομάδες.

Στη συνέχεια, ένας κριτής επιλέγει τα τέσσερα σκυλιά από κάθε ομάδα, αλλά μόνο ένας σκύλος, ο «Καλύτερος του Ομίλου» από καθεμία από τις επτά ομάδες, περνά στο τελικό στάδιο. Εκεί, οι επτά φιναλίστ ανταγωνίζονται για τον κορυφαίο τίτλο της διοργάνωσης, «Best In Show» (Ο Καλύτερος του Σόου).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...