368
| Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Χρυσοχοΐδης πήρε «σκούπα» στην ΕΛ.ΑΣ.: Οι προτεραιότητες και το πρώτο μήνυμα με τις συλλήψεις αστυνομικών για Ζαμπούνη

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2024, 13:25
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Χρυσοχοΐδης πήρε «σκούπα» στην ΕΛ.ΑΣ.: Οι προτεραιότητες και το πρώτο μήνυμα με τις συλλήψεις αστυνομικών για Ζαμπούνη

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2024, 13:25

Σαρωτικές ήταν, όπως είχε προεξοφληθεί, οι αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, με ειλημμένη την απόφαση του επανακάμψαντος υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να προχωρήσει στην αντικατάσταση του αρχηγού Λάζαρου Μαυρόπουλου, αλλά και στην αποστρατεία και των υπολοίπων τεσσάρων αντιστρατήγων που βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας του Σώματος.

Στη θέση του αντιστράτηγου Μαυρόπουλου προήχθη ο μέχρι σήμερα επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας, Συνόρων Δημήτρης Μάλλιος, ενώ ακόμη τέσσερις αξιωματικοί στον βαθμό του υποστρατήγου προήχθησαν σε αντιστρατήγους προκειμένου να καταλάβουν τις θέσεις του υπαρχηγού, του προϊσταμένου του Επιτελείου και των επιθεωρητών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος.

Ετσι, υπαρχηγός του Σώματος έγινε ο υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης και Προϊστάμενος Επιτελείου ο υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας ενώ το χρίσμα των Γενικών Επιθεωρητών Αστυνομίας Βορείου και Νοτίου Ελλάδος λαμβάνουν αντίστοιχα οι υποστράτηγοι Χρήστος Μπουλούμπασης και Γιώργος Μιχαλόπουλος.

Στον Λάζαρο Μαυρόπουλο το ΚΥΣΕΑ απένειμε τον βαθμό του στρατηγού και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Το δόγμα του σοκ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, θα εφαρμοστεί και στα χαμηλότερα κλιμάκια και βεβαίως σε όλες τις θέσεις-κλειδιά του Μεγάρου της Κατεχάκη.

Ως  πρώτο δείγμα γραφής του νέου δόγματος Χρυσοχοΐδη, άλλωστε, παρουσιάζεται και η σύλληψη δύο αστυνομικών που θα δικαστούν στο αυτόφωρο κατηγορούμενοι για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Πρόκειται για τα μέλη του πληρώματος του πρώτου περιπολικού της Αμεσης Δράσης που έφθασε στο σημείο της δολοφονίας του αρχιμαφιόζου Βαγγέλη Ζαμπούνη, τα οποία όχι μόνο απαθανάτισαν με τη φωτογραφική των κινητών τους τη γαζωμένη από δεκάδες σφαίρες σορό του 44χρονου, αλλά διένειμαν και τις φωτογραφίες μέσω των social media.

Hδη, με εντολή της Εισαγγελίας, εξήχθη αντίγραφο της δικογραφίας, προκειμένου στο πλαίσιο προκαταρκτικής που διετάχθη, να διερευνηθεί ο ακριβής τρόπος που διέρρευσαν βίντεο.

Σε κάθε περίπτωση, στις βασικές προτεραιότητες του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη εντάσσονται:

Η ενίσχυση των υπηρεσιών που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών, όπως είναι η Αμεση Δράση, η ΔΙΑΣ και η Τροχαία, η αύξηση των περιπολιών που έχουν ατονήσει τους τελευταίους μήνες και η επιστροφή στις υπηρεσίες τους (και τις περιπολίες) των περισσότερων εκ των αποσπασθέντων σε  φύλαξη προσώπων και την επαρχία. Τον ίδιο σκοπό εξάλλου υπηρετούν και οι τοποθετήσεις νέων αξιωματικών στο τιμόνι επιχειρησιακών μονάδων της ΕΛ.ΑΣ.

Ηδη κατά το ρεπορτάζ εκδόθηκε η διαταγή για την ανάκληση των πρώτων 200 αποσπάσεων και μέχρι την Παρασκευή είχαν επιστρέψει πάνω από 100.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...