327
Στιγμιότυπο από τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί την περασμένη Τετάρτη στο Εφετείο. Τώρα η ΕΛ.ΑΣ απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Χρυσοχοΐδης απαγόρευσε τη συγκέντρωση συμπαράστασης στους χρυσαυγίτες

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2020, 21:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/10/2020, 02:00
Στιγμιότυπο από τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί την περασμένη Τετάρτη στο Εφετείο. Τώρα η ΕΛ.ΑΣ απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Χρυσοχοΐδης απαγόρευσε τη συγκέντρωση συμπαράστασης στους χρυσαυγίτες

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2020, 21:24
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/10/2020, 02:00

Απαγορεύτηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την ΕΛ.ΑΣ η συγκέντρωση για συμπαράσταση στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, που αναγγέλθηκε μετά το κάλεσμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης… ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.

Ο τελευταίος, συνεχίζοντας τις προκλήσεις, δήλωσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα είναι παρών τη Δευτέρα στο Εφετείο, κατά την ανακοίνωση των ποινών. Και μάλιστα κάλεσε τους υποστηρικτές του —για να μην ξεχνιόμαστε και νομίζουμε ότι τελειώσαμε με τον φασισμό στη χώρα μας, τον Μάιο του 2019 τον Λαγό τον είχαν σταυρώσει 130.000 από τους 275.000 που είχαν ψηφίσει Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές— να συγκεντρωθούν έξω από το Εφετείο στη λεωφ. Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα όμως με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναμενόταν αργότερα δελτίο Τύπου για την Απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με την οποία απαγορεύεται η συγκέντρωση.

Η απαγόρευση γίνεται με βάση το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικειμένου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις και διαδικασίες του νόμου 4703/2020 περί συναθροίσεων.

Αργά μετά τα μεσάνυχτα, εκδόθηκε και η σχετική απόφαση της ΕΛ.ΑΣ η οποία ανέφερε τα εξής:

Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται η δημόσια υπαίθρια συνάθροιση που έχει εξαγγελθεί για την 09.00 ώρα την σήμερον (12-10-2020) έξωθεν του Εφετείου Αθηνών, από μέλη της ¨Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης (Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.), της ¨Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης¨ και μελών της ¨Χρυσής Αυγής¨.

Η απαγόρευση της συνάθροισης επιβάλλεται καθώς από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω σφόδρα πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας, ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, η κυκλοφορία οχημάτων & πεζών και η λειτουργία των εγκαταστάσεων του Δικαστικού Συγκροτήματος (Άρειος Πάγος, Εφετείο, Πρωτοδικείο, Πταισματοδικείο, Ειρηνοδικείο).

Επίσης σημειώνεται ότι οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπον αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...