567
Ο Χουάν Κάρλος φέρεται να έτρεμε αυτό που ο γιος του, Φελίπε, δεν ήξερε | Photo by Carlos Alvarez/Getty Images

Ο Χουάν Κάρλος φοβόταν αιμομιξία και ομολόγησε στον Φελίπε ότι έχει εξώγαμη κόρη!

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2023, 13:45
Ο Χουάν Κάρλος φέρεται να έτρεμε αυτό που ο γιος του, Φελίπε, δεν ήξερε
|Photo by Carlos Alvarez/Getty Images

Ο Χουάν Κάρλος φοβόταν αιμομιξία και ομολόγησε στον Φελίπε ότι έχει εξώγαμη κόρη!

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2023, 13:45

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, εξομολογήθηκε στον γιο του νυν βασιλιά Φελίπε ότι έχει ένα εξώγαμο παιδί, από τον φόβο μήπως οι δύο τους γνωριστούν και ερωτευτούν, όπως αποκάλυψε η διαδικτυακή εφημερίδα El Confidencial και αναμεταδίδει η Τelegraph.

Οι συγγραφείς του επερχόμενου βιβλίου με τον τίτλο «King Corp» υποστηρίζουν ότι ένα κορίτσι με το όνομα Αλεχάντρα γεννήθηκε τη δεκαετία του ’70 και ήταν το προϊόν του παράνομου δεσμού του Χουάν Κάρλος με μια ισπανίδα αριστοκράτισσα.

Οπως αναφέρεται σε απόσπασμα του βιβλίου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου, ο τέως βασιλιάς και η ερωμένη του κράτησαν μυστική την ύπαρξη της κόρης τους, αλλά στην πορεία ανησύχησαν για το ενδεχόμενο να συναντήσει η Αλεχάντρα τον Φελίπε και οι δύο τους να ερωτευτούν. Ετσι, ο Χουάν Κάρλος ενημέρωσε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ενώ και η ίδια η Αλεχάντρα έμαθε ποιος είναι ο πραγματικός πατέρας της.

Οι συγγραφείς του βιβλίου, οι δημοσιογράφοι Χοσέ Μαρία Ολμο και Ντέιβιντ Φερνάντεζ, είπαν ότι η ιστορία τους βασίζεται στις μαρτυρίες πολλών πηγών, ανάμεσα στους οποίους είναι μια παλιά ερωμένη του Χουάν Κάρλος και ένας πρώην σύντροφος της Αλεχάντρα. «Είναι αλήθεια, το ξέραμε εδώ και καιρό», επιβεβαίωσε η Πιλάρ Εΐρε, δημοσιογράφος που ασχολείται με τη βασιλική οικογένεια εδώ και δεκαετίες. «Ολοι εμείς οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούμε τη βασιλική οικογένεια, έχουμε ακούσει την ιστορία από την ίδια τη μητέρα του παιδιού», πρόσθεσε.

Η Εΐρε είχε πει σε τηλεοπτική συνέντευξη του 2017 ότι ο Χουάν Κάρλος έχει ένα μυστικό τέταρτο παιδί, το οποίο είναι μέλος της αριστοκρατίας της Ισπανίας, αλλά δεν είχε αποκαλύψει την ταυτότητα του παιδιού. Ο Χουάν Κάρλος είχε τότε διαψεύσει την πληροφορία.

«Δεν έχω καμία κόρη με το όνομα Αλεχάντρα», είχε πει στην εφημερίδα El Mundo.

Ο τέως βασιλιάς παραιτήθηκε από τον θρόνο το 2014, όταν άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια διάφορα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται, από οικονομικά μέχρι ένα κυνήγι ελεφάντων με μια άλλη πρώην ερωμένη του, την Κορίνα Σεν-Βιτγκενστάιν. Από την παραίτησή του και μετά έχει αποκαλυφθεί ότι ο Χουάν Κάρλος χρησιμοποιούσε μια εξωχώρια εταιρεία για να αποκρύψει δώρο 100 εκατ. ευρώ που είχε λάβει από τη Σαουδική Αραβία, ενώ αναγκάστηκε να πληρώσει περισσότερα από πέντε εκατ. σε φόρους για άλλα «δώρα» που είχε λάβει και είχε αποκρύψει.

Ο Χουάν Κάρλος αυτοεξορίστηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2020. Η συνεχιζόμενη έρευνα από τους ισπανούς εισαγγελείς αποκάλυψε ότι έχει εξαπατήσει το κράτος αποφεύγοντας να πληρώσει εκατομμύρια σε φόρους, αλλά δεν θα διωχθεί, επειδή ως βασιλιάς είχε νομική ασυλία.

Το απόσπασμα από το βιβλίο εξηγεί ότι η μητέρα της Αλεχάντρα είναι μια γυναίκα της αριστοκρατίας που ασχολείτο με τη μόδα και υπήρξε «μούσα ενός πολύ γνωστού μόδιστρου». Πολλά από τα ισπανικά ΜΜΕ υποθέτουν ότι πρόκειται για την Ροζάρια Παλάσιος, την αείμνηστη κόμισσα του Μοντάρκο, η οποία είχε κάνει καριέρα μοντέλου και της οποίας η κόρη ονομάζεται Αλεχάντρα. Η άλλη κόρη της, Ανα ντε Ρόχας, διέψευσε ότι η αδελφή της είναι κόρη του Χουάν Κάρλος.

Η Αλεχάντρα δεν είναι το μόνο υποτιθέμενο εξώγαμο τέκνο του Χουάν Κάρλος, ο οποίος επίσημα έχει τρία παιδιά, το βασιλιά Φελίπε, την Ελενα και την Κριστίνα.

Ενας Καταλανός, ο Αλμπερτ Σολά, ο οποίος πέθανε πέρυσι, ισχυριζόταν ότι επίσης ήταν γιος του τέως βασιλιά. Οταν έκανε τεστ DNA, αυτό έδειξε ότι ήταν αδελφός της βελγίδας Ινγκρίντ Σαρτιό, η μητέρα της οποίας είχε εργαστεί ως νταντά σε φιλικό σπίτι της ισπανικής βασιλικής οικογένειας. Το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας, παρόλα αυτά, απέρριψε το αίτημα του Σολά και της Σαρτιό να υποχρεωθεί ο Χουάν Κάρλος σε τεστ πατρότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...