429
| REUTERS/Mario Anzuoni

Ο Βιν Ντίζελ κατηγορείται από πρώην βοηθό του για σεξουαλική επίθεση

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2023, 11:47
| REUTERS/Mario Anzuoni

Ο Βιν Ντίζελ κατηγορείται από πρώην βοηθό του για σεξουαλική επίθεση

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2023, 11:47

Ο Βιν Ντίζελ, δημοφιλής πρωταγωνιστής ταινιών δράσης, προσέθεσε το όνομά του στη μακρά λίστα των χολιγουντιανών αστέρων που κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση. Ο 56χρονος ηθοποιός βρίσκεται αντιμέτωπος με καταγγελίες της Αστα Τζόνασον, παλιάς βοηθού του, η οποία ισχυρίζεται ότι ο Ντίζελ την κακοποίησε σεξουαλικά στο περιθώριο των γυρισμάτων μιας από τις ταινίες της σειράς «Fast & Furious».

Ο Ντίζελ, πρωταγωνιστής της εμπορικής κινηματογραφικής σειράς, φέρεται να επιτέθηκε στην Αστα Τζόνασον σε ξενοδοχείο στην Ατλάντα το 2010, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε εκείνη στο Λος Αντζελες.

Η καταγγελία λέει ότι η Τζόνασον προσελήφθη ως βοηθός του Ντίζελ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πέμπτης ταινίας «Fast & Furious» και ότι ένα από τα καθήκοντά της ήταν να συνοδεύει τον ηθοποιό σε πάρτι –αυτό ήταν για να του παρέχει κάλυψη «αν φωτογραφιζόταν με άλλη γυναίκα» όταν πήγαινε σε πάρτι χωρίς να συνοδεύεται από τη μακροχρόνια σύντροφό του, σύμφωνα με τη μήνυση. Ο Ντίζελ έχει τρία παιδιά με το μοντέλο από το Μεξικό Παλόμα Χιμένεζ, όπως ανέφεραν οι λονδρέζικοι Times.

Μετά από ένα πάρτι στη σουίτα του Ντίζελ σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, εκείνος, σύμφωνα με τη μήνυση, επιτέθηκε στην Τζόνασον.

«Ο Βιν Ντίζελ άρπαξε με τη βία την κυρία Τζόνασον, της έπιασε το στήθος και τη φίλησε», αναφέρει η μήνυση. «Η κυρία Τζόνασον πάλευε συνεχώς για να απελευθερωθεί από τα χέρια του, ενώ έλεγε επανειλημμένα “όχι”. Ο Βιν Ντίζελ είναι σωματικά μεγαλύτερος και πολύ πιο δυνατός από την κυρία Τζόνασον και έκανε κατάχρηση της εξουσίας του ως εργοδότης της και μπόρεσε να τη νικήσει εύκολα. Ο Βιν Ντίζελ αγνόησε τις σαφείς δηλώσεις της κυρίας Τζόνασον ότι δεν συναινούσε στη σεξουαλική του επίθεση».

Ο Ντίζελ, ο οποίος γεννήθηκε ως Μαρκ Σινκλέρ, φέρεται να άρπαξε την Τζόνασον και να της έκανε άσεμνες χειρονομίες. «Τρομοκρατημένη για την προσωπική της ασφάλεια, η κυρία Τζόνασον ούρλιαξε και έτρεξε προς το κοντινό μπάνιο», αναφέρει η μήνυση. Στη συνέχεια, ο Ντίζελ φέρεται να την ακολούθησε και συνέχισε την επίθεση.

Η Τζόνασον ισχυρίζεται ότι ώρες αργότερα η αδελφή του Ντίζελ, Σαμάνθα Βίνσεντ, η οποία είναι και πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής του ηθοποιού, One Race, την κάλεσε και την απέλυσε.

«Το μήνυμα ήταν σαφές», σύμφωνα με την αγωγή. «Η κυρία Τζόνασον απολύθηκε επειδή αντιστάθηκε θαρραλέα στη σεξουαλική επίθεση του Βιν Ντίζελ, εκείνος θα προστατευόταν και η σεξουαλική του επίθεση θα καλυπτόταν».

Η Τζόνασον, η οποία περιγράφεται στη μήνυση ως «μια αφοσιωμένη επαγγελματίας της τηλεόρασης και του κινηματογράφου που έχει εργαστεί στη βιομηχανία του κινηματογράφου για πάνω από μια δεκαετία», είπε ότι δεν μίλησε νωρίτερα επειδή φοβόταν ότι θα την εξοστρακίσουν από το Χόλιγουντ. Ωστόσο, λέει ότι εμπνεύστηκε να κάνει την κιαταγγελία από το κίνημα MeToo.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...