318
Ο Τζόνι Ντεπ ως Λουδοβίκος ΙΕ' στην ταινία «Jeanne Du Barry» | Why Not Productions

Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στο σινεμά στον ρόλο του Λουδοβίκου ΙΕ’

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2022, 11:17
Ο Τζόνι Ντεπ ως Λουδοβίκος ΙΕ' στην ταινία «Jeanne Du Barry»
|Why Not Productions

Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει στο σινεμά στον ρόλο του Λουδοβίκου ΙΕ’

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2022, 11:17

Αφού κέρδισε τη δίκη εναντίον της πρώην συζύγου του, Αμπερ Χερντ, έπειτα από ένα δικαστικό σίριαλ που έβγαλε στη φόρα «τα άπλυτα» και των δύο πρωταγωνιστών του, ο Τζόνι Ντεπ θα εμφανιστεί ξανά στη μεγάλη οθόνη.

Ο ηθοποιός, που παρά τις κατηγορίες εναντίον του για κακοποίηση της Χερντ –οι οποίες αναφέρονται και σε δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν μετά τη δίκη– παραμένει δημοφιλής στις γυναίκες, θα παίξει τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΕ’ στον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο τα τρία τελευταία χρόνια.

Μία γαλλική εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία από την ταινία με τον 59χρονο Τζόνι Ντεπ στον ρόλο του γάλλου βασιλιά του 18ου αιώνα με ένα μαύρο μαντήλι να του κλείνει τα μάτια.

Η ταινία έχει τίτλο «Jeanne Du Barry» και έχει ήδη αρχίσει να γυρίζεται στο Παρίσι και τα ανάκτορα των Βερσαλλιών από τον Ιούλιο.

Είναι ο πρώτος ρόλος του Ντεπ εδώ και τρία χρόνια, όταν απολύθηκε από τη σειρά ταινιών «Πειρατές της Καραϊβικής», στην οποία κρατούσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, λόγω των κατηγοριών για σωματική κακοποίηση της Χερντ.

Η 46χρονη Γαλλίδα Μαϊουέν Λε Μπεσκό σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία, ως η ερωμένη του βασιλιά.

Το φιλμ αφηγείται την πορεία της Ζαν Ντι Μπαρί, μιας νέας γυναίκας, εκπροσώπου της εργατικής τάξης, που χρησιμοποιεί την ευφυΐα της και τη γοητεία της για να ανέλθει στην παριζιάνικη υψηλή κοινωνία, φτάνοντας στις Βερσαλλίες, στο πλευρό του Λουδοβίκου ΙΕ’, ο εγγονός του οποίου και διάδοχός του αποκεφαλίστηκε το 1793, στη Γαλλική Επανάσταση.

Στην ταινία, η Ζαν γίνεται η αγαπημένη του βασιλιά, ο οποίος την ερωτεύεται και την καλεί να μετακομίσει στο παλάτι, σκανδαλίζοντας την αυλή του.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Ντεπ, ο ηθοποιός έχασε πολλούς ρόλους αυτά τα τρία χρόνια, όμως τις τελευταίες εβδομάδες έχει λάβει νέες προτάσεις, ενώ πρόσφατα έδωσε και συναυλίες στην Ευρώπη με τον Τζεφ Μπεκ, ενώ η πώληση δικών του έργων ζωγραφικής τού απέφερε 3 εκατ. λίρες μέσα σε λίγες ώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News