370
Ο Τζον Κλιζ χρησιμοποιεί τη θεραπεία αντιγήρανσης για περισσότερα από 20 χρόνια | CreativeProtagon / Shutterstock

Ο Τζον Κλιζ πληρώνει 20.000 ευρώ τον χρόνο για να φαίνεται νεότερος

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2024, 19:55
Ο Τζον Κλιζ χρησιμοποιεί τη θεραπεία αντιγήρανσης για περισσότερα από 20 χρόνια
|CreativeProtagon / Shutterstock

Ο Τζον Κλιζ πληρώνει 20.000 ευρώ τον χρόνο για να φαίνεται νεότερος

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2024, 19:55

Ο κωμικός Τζον Κλιζ αποκάλυψε ότι προσπαθεί να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης, δαπανώντας έως και 20.000 ευρώ ετησίως σε θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Ο 84χρονος ηθοποιός είπε ότι το κόστος είναι μεγάλο, αλλά «αξίζει τον κόπο: χαρίζεις μερικά επιπλέον χρόνια στον εαυτό σου».

Σύμφωνα με τους Times, ο Κλιζ, που χρησιμοποιεί τη θεραπεία αντιγήρανσης για περισσότερα από 20 χρόνια, δήλωσε ότι έλαβε τα «υψηλότερης ποιότητας» κύτταρα από την Ελβετία και, ως αποτέλεσμα, δεν «φαίνεται άσχημα» για την ηλικία του.

Οι δυνατότητες των βλαστοκυττάρων στις θεραπείες αντιγήρανσης βρίσκονται υπό έρευνα. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η εξαγωγή και η επανεισαγωγή βλαστοκυττάρων έχουν αναζωογονητικά αποτελέσματα στους ιστούς και στην αποκατάσταση των οργάνων.

Ο ηθοποιός, μέλος των Monty Python, δήλωσε στο περιοδικό Saga: «Αυτά τα κύτταρα ταξιδεύουν σε όλο το σώμα και όταν ανακαλύψουν ένα μέρος που χρειάζεται επιδιόρθωση, τότε μετατρέπονται στα κύτταρα που χρειάζονται για την επιδιόρθωση, και έτσι μπορεί να γίνουν κύτταρα χόνδρου ή κύτταρα ήπατος κλπ. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν φαίνομαι άσχημα για 84».

Σύμφωνα με το Ελβετικό Ιδρυμα Βλαστοκυττάρων, τα ενήλικα βλαστικά κύτταρα διαθέτουν μια ιδιαίτερη πλαστικότητα που τους επιτρέπει να μεταβάλλονται σε πολλούς τύπους κυττάρων. «Αυτό, προφανώς, δημιουργεί ενδιαφέρουσες προοπτικές και σημαντικές ελπίδες για την αναγεννητική ιατρική».

Κάθε 12 με 18 μήνες ο Κλιζ πληρώνει περίπου 20.000 ευρώ για τη θεραπεία. «Αλλά αν κερδίζεις μερικά επιπλέον χρόνια για τον εαυτό σου, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Πρέπει να παίρνεις τα καλύτερα βλαστοκύτταρα – αυτά που έχω είναι από ένα μέρος στο Μοντρέ της Ελβετίας, που ονομάζεται La Prairie» αναφέρει ο ίδιος.

Το επταήμερο πρόγραμμα της κλινικής διαθέτει θέα στην ελβετική Ριβιέρα και προσφέρει προηγμένες ιατρικές εξετάσεις, εξατομικευμένη διατροφή και ελαφριά κυτταρική θεραπεία για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

Η τέταρτη σύζυγος του Κλιζ, η Τζένιφερ Γουέιντ, είναι κατά 30 χρόνια νεότερή του. «Πολλοί άνθρωποι σχολιάζουν (πριν μας δουν) και στη συνέχεια, τη στιγμή που μας βλέπουν μαζί για δύο λεπτά, λένε “τώρα καταλαβαίνω” και δεν τίθεται ποτέ ξανά θέμα. Μου αρέσει ότι είναι 30 χρόνια νεότερη από μένα, αλλά με κρατάει νέο» σχολίασε ο ηθοποιός.

«Είναι λυπηρό να σκέφτομαι ότι θα πεθάνω κάποια στιγμή πριν από εκείνη, αλλά είμαι αρκετά καλά στην υγεία μου – τουλάχιστον οι γιατροί δεν ξέρουν ακόμα από τι θα πεθάνω» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...