260
Ο Τζο Μπάιντεν εξήλθε από τη στρατιωτική κλινική Walter Reed υγιέστατος, και με τη βούλα του γιατρού | REUTERS/Leah Millis

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας υγιής και εύρωστος άνδρας 81 ετών» λέει ο γιατρός του

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2024, 20:00
Ο Τζο Μπάιντεν εξήλθε από τη στρατιωτική κλινική Walter Reed υγιέστατος, και με τη βούλα του γιατρού
|REUTERS/Leah Millis

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας υγιής και εύρωστος άνδρας 81 ετών» λέει ο γιατρός του

Protagon Team Protagon Team 29 Φεβρουαρίου 2024, 20:00

«Ιδανικός για υπηρεσία» – σε αυτή τη λακωνική αλλά σαφή γνωμάτευση κατέληξε ο γιατρός του Τζο Μπάιντεν, αφού προηγουμένως τον εξέτασε. Εφέτος, πάντως, το ετήσιο τσεκάπ στο οποίο υποβάλλονται οι πρόεδροι των ΗΠΑ, σχολίασε η Corriere della Sera, ήταν κάτι περισσότερο από απλή διαδικασία ρουτίνας, καθώς ο εν ενεργεία αμερικανός πρόεδρος είναι 81 ετών και οι εικασίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του είναι καθημερινό φαινόμενο.

Ο δρ Κέβιν Ο’Κόνορ δήλωσε ότι ο πρόεδρος «συνεχίζει να είναι ικανός να αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του» και ότι έχει προσαρμοστεί καλά στις συνθήκες τις οποίες δημιουργεί η νέα συσκευή που τον βοηθάει να ελέγχει την άπνοια ύπνου. Βέβαια, έχει κάποια προβλήματα με το αριστερό ισχίο του, έτσι βαδίζει άσχημα, όχι όμως χειρότερα από πέρυσι. Πάντως ασκείται πέντε φορές την εβδομάδα.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ένας υγιής, δραστήριος, εύρωστος άνδρας 81 ετών, ο οποίος παραμένει ικανός να εκτελεί με επιτυχία τα καθήκοντα της προεδρίας» έγραψε ο γιατρός στην εξασέλιδη έκθεσή του ύστερα από τη 2,5 ωρών εξέταση του Μπάιντεν στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο Walter Reed, στη Βηθεσδά του Μέιλαντ.

«Αισθάνεται καλά και η εφετινή εξέτασή του δεν εντόπισε κανένα νέο πρόβλημα». Επίσης, η «εξαιρετικά λεπτομερής νευρολογική εξέταση» δεν βρήκε σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου, σκλήρυνσης κατά πλάκας, νόσου Πάρκινσον ή άλλων προβλημάτων.

Ο Μπάιντεν είναι ήδη ο γηραιότερος πρόεδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ και διεκδικεί την επανεκλογή του. Δέχεται συνεχώς επιθέσεις για την κατάσταση της υγείας του, αφού ο ίδιος έχει δώσει λαβές με πτώσεις, γκάφες, μπερδέματα ονομάτων, κ.λπ. Εχει, πάντως, ακμαίο χιούμορ: «Φαίνομαι πολύ νέος» αστειεύτηκε αμέσως μετά την επιστροφή του από τη στρατιωτική κλινική στον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...