372
Ο Τζο Μπάιντεν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στο τελευταίο αντίο προς τον επιστήθιο φίλο του | ΑΡ

Ο Τζο Μπάιντεν αποχαιρετά τον ΜακΚέιν με μια καλοκαιρινή ανάμνηση από… ούζο και Ελλάδα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2018, 18:02
Ο Τζο Μπάιντεν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στο τελευταίο αντίο προς τον επιστήθιο φίλο του
|ΑΡ

Ο Τζο Μπάιντεν αποχαιρετά τον ΜακΚέιν με μια καλοκαιρινή ανάμνηση από… ούζο και Ελλάδα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2018, 18:02

Παρ’ όλο που πολιτικά ο ένας ανήκε στους Δημοκρατικούς και ο άλλος στους Ρεπουμπλικανούς, ο Τζο Μπάιντεν, γερουσιαστής και πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, συνδεόταν με πολυετή φιλία με τον «αντίπαλο» Τζον ΜακΚέιν που έφυγε πριν από μία εβδομάδα από τη ζωή νικημένος από την επάρατη νόσο.

Στην επιμνημόσυνη δέηση για τον εκλιπόντα γερουσιαστή που πραγματοποιήθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνας την Πέμπτη, ο Μπάιντεν -με εμφανή τη συγκίνηση στον τόνο της φωνής του-  μίλησε με θερμά λόγια για τον φίλο του Τζον.

Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φιλία που είχε αναπτύξει και η γυναίκα του, Τζιλ, με τον σπουδαίο ΜακΚέιν, ανασύροντας απο την μνήμη του ένα ταξίδι στο οποίο είχαν βρεθεί οι τρεις τους στην Ελλάδα.

«Οταν γνώρισα την Τζιλ, ήμουν single πατέρας*. Μου άλλαξε τη ζωή», είπε ο Μπάιντεν για τη σύζυγό του και μοιράστηκε με τους παριστάμενους την ξεχωριστή θέση που είχε η Τζιλ και για τον ΜακΚέιν.

*Ο Τζο Μπάιντεν παντρεύτηκε το 1966 τη Νίλια Χάντερ με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, δύο γιους και μία κόρη. Στις 18 Δεκεμβρίου 1972, λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του στη Γερουσία, η γυναίκα του και η κόρη του σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Οι δύο γιοι του επίσης τραυματίστηκαν σοβαρά αλλά ανάρρωσαν πλήρως. Το 1975 παντρεύτηκε την Τζιλ Τρέισι Τζέικομπς με την οποία απέκτησε μία κόρη. Ο γιος του Μπο Μπάιντεν πέθανε στις 30 Μαΐου 2015.

«Πάντοτε την αποκαλούσε Τζίλι (Jilly). Για τη ακρίβεια όταν βαριόταν να είναι μαζί μου σε αυτά τα ταξίδια -θυμάμαι ένα στην Ελλάδα- μου έλεγε: ‘γιατί να μη βγάλω για δείπνο την Τζιλ;’.

Λίγο αργότερα θα μάθαινα ότι ήταν σε ένα καφέ στο λιμάνι και αυτός την είχε ανεβάσει να χορέψει πάνω σε ένα τσιμεντένιο τραπέζι πίνοντας ούζο. Δεν είναι ψέματα. Ετσι δεν είναι, Τζίλι;» διηγήθηκε, απευθυνόμενος στη σύζυγό του η οποία ήταν παρούσα στην τελετή.

Ο Τζο Μπάιντεν αποχαιρετά τον «φίλο και αδελφό» του Τζον ΜακΚέιν στην επιμνημόσυνη τελετή της Πέμπτης στο Φοίνιξ (AP Photo/Matt York, Pool)

Δείτε τη συγκινητική διήγηση του Τζο Μπάιντεν για τον επιστήθιο φίλο του Τζον ΜακΚέιν στο βίντεο που ακολουθεί (η αναφορά στο γλέντι τους στην Ελλάδα στο 5’40” ):

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...