246
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε ότι θα πορευτεί αυτόνομα με το δικό του κόμμα, την «Εθνική Συμφωνία» | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Τζήμερος έδιωξε τον Μπογδάνο λόγω… Λατινοπούλου!

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2022, 11:10
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε ότι θα πορευτεί αυτόνομα με το δικό του κόμμα, την «Εθνική Συμφωνία»
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Τζήμερος έδιωξε τον Μπογδάνο λόγω… Λατινοπούλου!

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2022, 11:10

Ογδόντα τρεις ημέρες. Τόσες κράτησε η τριανδρία στην «Εθνική Δημιουργία», στον εθνικιστικό συνασπισμό των Θάνου Τζήμερου, Φαήλου Κρανιδιώτη και Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Την Τετάρτη ο κ. Τζήμερος, πρόεδρος της «Εθνικής Δημιουργίας», ανακοίνωσε την αποπομπή του κ. Μπογδάνου, ο οποίος ως γνωστόν είναι και ανεξάρτητος βουλευτής (μετά την επεισοδιακή διαγραφή του από τη ΝΔ το περασμένο φθινόπωρο).

Ο κ. Τζήμερος απέδωσε στον κ. Μπογδάνο αμετροέπεια και αλαζονεία και κοινοποίησε την απόφαση απομάκρυνσης του βουλευτή από το κόμμα στα social media. Η απόφαση υπογράφεται και από τον κ. Κρανιδιώτη.

Ο συγκεκριμένος συνασπισμός που ιδεολογικά τοποθετείται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας ιδρύθηκε ως «Δημιουργία» στις αρχές του 2021, με την ένωση των κομμάτων του κ. Τζήμερου και του κ. Κρανιδιώτη. Μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ, ο κ. Μπογδάνος έφτιαξε το… ΕΣΥ («Εθνική Συμφωνία»), το οποίο έπειτα συνένωσε με τη «Δημιουργία», δημιουργώντας τον συνασπισμό «Εθνική Δημιουργία» στις 19 Μαΐου 2022.

Ενα από τα ζητήματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα ήταν η θέση του κ. Μπογδάνου περί κρατικής ΛΑΡΚΟ. «Η “Εθνική Δημιουργία” δεν κλείνει το μάτι στον κρατισμό, φοβούμενη το πολιτικό κόστος», ήταν η απάντηση του κ. Τζήμερου.

Ενα άλλο όμως θέμα ήταν η πρωτοβουλία του κ. Μπογδάνου την Τρίτη, να χρίσει αντιπρόεδρο της «Εθνικής Συμφωνίας» την αμφιλεγόμενη πρώην πολιτευτή της ΝΔ Αφροδίτη Λατινοπούλου, λίγες ημέρες αφότου αυτή είχε γίνει δεκτή ως «απλό μέλος» στην «Εθνική Δημιουργία».

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο κ. Μπογδάνος είπε ότι θα πορευτεί και αυτός αυτόνομα ως τις εκλογές με την «Εθνική Συμφωνία» (και την κυρία Λατινοπούλου).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...