Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας την Πέμπτη έχοντας προκληθεί προηγουμένως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως πατέρας προς πατέρα, να απαντήσει αν ουσιαστικά υιοθετεί τον διαδικτυακό οχετό που ξέρασαν κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο γνωστός διαδικτυακός στρατός με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη. Τι απάντησε ο κ. Τσίπρας; Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι υιοθετεί το δόγμα ότι «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», ότι υποβαθμίζει τον διάλογο σε επίπεδο «ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου» και ότι όλο αυτό είναι αποπροσανατολισμός.
Ο κ. Τσίπρας βέβαια, πήρε αποστάσεις από όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες. Αφού είπε ότι και αυτός κατά καιρούς είχε υποστεί ανοίκειες διαδικτυακές επιθέσεις, αποκήρυξε γενικά την «ασυδοσία του πληκτρολογίου» που στόχευσε τον Πρωθυπουργό –λες και οι αναρτήσεις του χανιώτη βουλευτή Παύλου Πολάκη και της καβαλιώτισσας Τάνιας Ελευθεριάδου γράφτηκαν μόνες τους. «Το κάνω ευθαρσώς, για όλους» προσέθεσε.
Αλλά ακολούθως συνέχισε μια τακτική υπονοούμενων και στρεψόδικων επιχειρημάτων:
Αναρωτήθηκε για παράδειγμα: «Υπάρχουν μόνο ποινικές ευθύνες, δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες; Δεν έγινε μπροστά στα μάτια μας μία προσπάθεια συγκάλυψης; Δεν έγινε προσπάθεια να εμφανιστεί το σκάνδαλο Λιγνάδη “σαν μία ταλαιπωρία για το τίποτα”;». Αυτό βέβαια δεν το ανέφερε κανένας και ποτέ από την κυβέρνηση αλλά ένα κανάλι, το Star εν προκειμένω, αλλά ο κ. Τσίπρας το έβαλε και αυτό στις πολιτικές ευθύνες.
Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε και άλλα τέτοια ερωτήματα: «Γιατί η Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση δεν ανέλαβαν καμία πρωτοβουλία ώστε να ερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη η υπόθεση Λιγνάδη από τις 6 Φεβρουαρίου, οπότε και υπήρξε η πρώτη επώνυμη καταγγελία;», διερωτήθηκε. Επώνυμη δεν ήταν η καταγγελία, αλλά όπως είχε ήδη πει νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης, ύστερα από πέντε ώρες από τη δημοσιοποίησή της ζητήθηκε η παραίτηση του κ. Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
«Γιατί μέχρι να πάει στην Εισαγγελία υπόθεση που δεν έχει παραγραφεί, Μενδώνη και Ταραντίλης μιλούσαν για φήμες, τοξικό κλίμα και για προσωπικούς λόγους παραίτησης από το Εθνικό; Ποιος τοποθέτησε τον Δημήτρη Λιγνάδη με μεθοδευμένη διαδικασία στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή; Κέρδισε τουλάχιστον δύο εβδομάδες ώστε να προετοιμαστεί και να εξαφανίσει τυχόν επιβαρυντικά στοιχεία για τον ίδιο ή και ενδεχόμενο κύκλωμα με άλλα πρόσωπα;» ήταν άλλα ερωτήματα που διατύπωσε ο κ. Τσίπρας αποδίδοντας στον Πρωθυπουργό την πολιτική ευθύνη για την «υπόθεση Λιγνάδη-Μενδώνη», όπως τη χαρακτήρισε.
Και μετά ο κ. Τσίπρας διατύπωσε και ένα «τι μας κρύβουν;» για να ολοκληρωθεί το συνωμοσιολογικό ύφος στην πρωτολογία του: «Γιατί επιμένετε να καλύπτετε την κυρία Μενδώνη; Υπάρχει κάποιο άλλο ένοχο μυστικό που οι υπόλοιποι αγνοούμε;» είπε.
Δημοσιεύτηκε από ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
Σε ένα άλλο σημείο ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και για το ότι «επέλεξε να μην κάθεται στα υπουργικά έδρανα η κυρία Μενδώνη αλλά η κυρία Αγαπηδάκη», η οποία ως γνωστόν βρέθηκε στο στόχαστρο των τρολ και του κ. Πολάκη.
«Δεν πιστεύω ότι μία υπουργός εκβιάζει τον Πρωθυπουργό. Το μόνο τεκμήριο που αμφισβητείται σήμερα είναι το δικό σας τεκμήριο πολιτικής αθωότητας», προσέθεσε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. Για να πει σε ένα σημείο ότι «προφανώς και δεν ξέρατε, αλλά ζητήστε μια συγγνώμη» για τον διορισμό του κ. Λιγνάδη. Διορισμό με τον οποίο κανείς βέβαια, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε διαφωνήσει το καλοκαίρι του 2019…