1111
Ο Πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής την Πέμπτη | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εμείς έχουμε Αγαπηδάκη εσείς Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2021, 11:03
Ο Πρωθυπουργός στο βήμα της Βουλής την Πέμπτη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εμείς έχουμε Αγαπηδάκη εσείς Πολάκη

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2021, 11:03

Με αναφορές στον αντιπολιτευτικό οχετό από συγκεκριμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –τον Παύλο Πολάκη και την Τάνια Ελευθεριάδου– και τον «μηχανισμό» των τρολ της Κουμουνδούρου, ξεκίνησε ο Πρωθυπουργός την πρωτολογία του, στη συζήτηση στη Βουλή για το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, προκαλώντας μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τα συγκεκριμένα στελέχη, εκτός αν συμφωνεί με το ύφος και το περιεχόμενο των πρόσφατων δηλώσεών τους.

«Σας ερωτώ. Λέτε ότι η κυβέρνηση καλύπτει παιδεραστές και η Νέα Δημοκρατία διακινεί ασυνόδευτα; Σας ζητώ να απαντήσετε όχι ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως πατέρας δύο παιδιών, στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών»,  τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Με ποιο θράσος ο κ. Πολάκης κάνει χυδαίες αναρτήσεις, αφήνοντας υπονοούμενα για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, διαμαρτυρήθηκε ο Πρωθυπουργός και απευθυνόμενος εκ νέου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να του μεταφέρει την ευθύνη για τη «λάσπη στον ανεμιστήρα» από τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεργάτες τους, τόνισε:

«Κύριε Τσίπρα είστε υπόλογος για τους βουλευτές σας, να πάρετε επιτέλους θέση για αυτή τη λάσπη που εκτοξεύεται κατά της μεγαλύτερης παράταξης της χώρας

Περιμένω καθαρές απαντήσεις. Οπως αν σας εκφράζουν οι χυδαιότητες του κ.Βαξεβάνη ή αν σας εκφράζει το πρωτοσέλιδο της ‘Αυγής’ που λέει ότι δεν γίνεται πολιτική εκτοξεύοντας ξερατά στον αντίπαλο».

Οι γερμανοτσολιάδες του 2011 έγιναν παιδεραστές το 2021

«Περιμένω σήμερα να καταδικάσετε ανοιχτά την συμπεριφορά Πολάκη που γράφει ότι η κυρία Αγαπηδάκη είναι το τρολάκι της ΝΔ Εμείς έχουμε την κυρία Αγαπιδάκη και εσείς τον κύριο Πολάκη. Σας ρωτώ και περιμένω καθαρές απαντήσεις», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πως τολμά βουλευτής σας να διαλαλεί ότι ψωνίζονται ανήλικα από ΜΚΟ, όπως η Ελευθεριάδου. Με ποιο θράσος ο Πολάκης χθες μόλις κάνει χυδαίες αναρτήσεις, αφήνοντας υπονοούμενα για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που διακινούνται από το Μέγαρο Μαξίμου;»

«Υπό κανονικές συνθήκες το αντικείμενο της συζήτησης θα ήταν διαφορετικό. Μία τέτοια αντιπαράθεση δεν αξίζει σε αυτό που ζητά η κοινωνία. Γίνεται για να υπάρξει κάθαρση του πολιτικού κλίματος […] Μακάρι, το εύχομαι, να αποκηρύξετε ανοικτά αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές. Να ακούσουμε καθαρές κουβέντες. Αλλά επιλέξατε να μετατρέψετε ένα κοινωνικό θέμα εθνικών διαστάσεων σε ένα ύπουλο χτύπημα και πλήγμα, υποτίθεται, στο προσωπικό μου κύρος. Τώρα αποφασίσατε να επενδύσετε στην επίπλαστη ηθικολογία. Επιλέξατε να επενδύσετε στην υπόθεση Λιγνάδη ποντάροντας σε ένα θέμα γνωρίζοντας καλά το λαϊκισμό που θα μεταμορφώσει τους γερμανοτσολιάδες του 2011 στους παιδεραστές του 2021».

Στην αρχή της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι κατά τη σημερινή συζήτηση θα ειπωθούν σκληρές αλήθειες και απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία, τόνισε ότι οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι στο τέλος της, θα συμφωνήσουμε στην ουσία του προβλήματος που απασχολεί την κοινωνία τον τελευταίο μήνα.

Aναφερόμενος στο κίνημα του #ΜeToo που εκδηλώθηκε τώρα στην Ελλάδα (μετά από τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ), ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι όλα  άρχισαν με τη μαρτυρία της Σοφίας Μπεκατώρου σε εκδήλωση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την οποία επικοινώνησε ο ίδιος και τη χαρακτήρισε Ολυμπιονίκη της Αλήθειας.

«Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε» ήταν το μήνυμα μου, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας  ότι αυτό το τρίπτυχο κινδυνεύει πλέον να εκτροχιαστεί.

Για την υπόθεση Λιγνάδη

Στην αναφορά του στην υπόθεση Λιγνάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε για μία ακόμη φορά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί συγκάλυψης, ενώ υπερασπίστηκε την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, για την οποία επανέλαβε πως ήταν λάθος ο χαρακτηρισμός «επικίνδυνος άνθρωπος» που χρησιμοποίησε για τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη-ηθοποιό.

«Μιλήσατε για συγκάλυψη – Ποια συγκάλυψη; Ο κ.Λιγνάδης απομακρύνθηκε 5 ώρες μετά την κατάθεση της πρώτης μήνυσης […] Ζητήσατε την παραίτηση της κυρίας Μενδώνη γιατί όπως είπατε, έπρεπε να ξέρει – Αλλά τι να ξέρει;

»Είπατε δύο φορές κ.Τσίπρα ότι είναι φίλος μου ο κ.Λιγνάδης, κάτι που δεν ισχύει. Οταν τοποθετήθηκε ο κ.Λιγνάδης στο Εθνικό Θέατρο, δεν υπήρχε καμία καταγγελία εις βάρος του», σημείωσε μεταξύ άλλων και με αφορμή τη φωτογραφία του μαζί με τον σκηνοθέτη που κυκλοφόρησε ευρέως από φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα και στα social media, έκανε λόγο για αριστερόχρωμο Τραμπισμό, καθώς από αυτούς που τη διακίνησαν, είχε αφαιρεθεί με τεχνικά μέσα η Λυδία Κονιόρδου.

«Είναι μια φωτογραφία που δημοσίευσε το κομματικό σας έντυπο από μια παράσταση, την μόνη που έχω δει και σκηνοθέτησε ο κ. Λιγνάδης, “Πέρσες” στην Επίδαυρο. Μόνο που κάτι έλειπε από τη φωτογραφία. Η κυρία Κονιόρδου που ήταν δίπλα μου και εξαφανίστηκε» είπε χαρακτηριστικά.

«Γιατί εξαφανίσατε την κυρία Κονιόρδου από την φωτογραφία μου με τον κ. Λιγνάδη; Αυτά είναι σταλινικές πρακτικές», παρατήρησε για να συμπληρώσει σχετικά με το αίτημα απομάκρυνσης Μενδώνη:

«Κατανοώ απόλυτα να ζητήσετε την παραίτηση της κυρίας Μενδώνη – Έχετε ζητήσει άλλωστε την παραίτηση της μισής κυβέρνησης. Είναι θεμιτό. Ο βάλτος όμως που σύρατε την αντιπαράθεση, δεν είναι δικαίωμά σας. Αυτό που κάνετε είναι αριστερόστροφος τραμπισμός. Και σε άλλες χώρες διακινήθηκαν θεωρίες περι παιδόφιλων που κυβερνούν».

Απαντώντας εξάλλου στις κατηγορίες για τον διορισμό χωρίς διαγωνισμό του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο, υπενθύμισε ότι  με τον ίδιο τρόπο είχε τοποθετηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο προκάτοχός του.

ΜeTooGreece

Κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αλλαγή του ποινικού κώδικα και την αυστηροποίηση των ποινών για τη γενετήσια αξιοπρέπεια.

Για τους ανήλικους το αδίκημα δεν θα παραγράφεται μέχρι να ενηλικιωθεί το θύμα, είπε, «θεσπίζουμε και τη δυνατότητα της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας του φερόμενου ως θύτη με αναστολή αποζημίωσης μέχρι τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης γιατί σε ένα κράτος δικαίου κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη.

»Επεκτείνουμε σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβριο το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά τη φετινή χρονιά.

»Έχει λεχθεί ότι η πολιτική δεν έχει ηθική, διαφωνώ. Οφείλει να έχει τη δική της ηθική, αυτή που απέχει από την απλοϊκή ηθικολογία. Ένα κριτήριο. Την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη ξεχωριστά».

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τέλος ότι δημιουργείται μητρώο για όσους δουλεύουν με παιδιά σε δομές κλπ (όχι στην εκπαίδευση) ενώ εγκαινιάζεται μια νέα διαδικτυακή πύλη όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες και οι καταγγελίες για κακοποιήσεις.

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού

«Μαζί σπάμε την σιωπή. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος», είναι το σύνθημα που μοιράζεται ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για στο κίνημα #metooGR #metoogreece, η οποία συνοδεύεται από σχετικό βίντεο.

H ιστοσελίδα metoogreece.gr σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, για τη στήριξη των θυμάτων κακοποίησης. Πρόκειται για ένα εργαλείο της Πολιτείας στη διάθεση όλων των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους. Στον ιστότοπο υπάρχουν όλοι οι αριθμοί επικοινωνίας για βοήθεια και καταγγελίες.

«Εάν έχεις υποστεί σεξουαλική ή εξουσιαστική βία Στη δουλειά. Στον αθλητισμό. Στον πολιτισμό. Στην εκπαίδευση. Στο οικογενειακό περιβάλλον. ΜΑΖΙ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ. Η σιωπή προστατεύει τους θύτες. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος. Είμαστε όλοι δίπλα σου» αναφέρεται στην αρχική σελίδα του metoogreece.gr, στο οποίο σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον καθένα και την καθεμία να αντιδράσει σε κάθε μορφή παρενόχλησης και κακοποίησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...