301
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Τσίπρας λέει ότι για το νέο κύμα της πανδημίας φταίει ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2021, 18:40
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Τσίπρας λέει ότι για το νέο κύμα της πανδημίας φταίει ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2021, 18:40

Ξεχνώντας την υπονόμευση της εμβολιαστικής εκστρατείας –από τις αναφορές σε «ξεστοκάρισμα» εμβολίων ως τη συνολική συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη– ο Αλέξης Τσίπρας απέδωσε την αποκλειστική ευθύνη για την έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκάλεσε εκτάκτως συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου με θέμα την επιδημιολογική κατάτασταση της χώρας, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί πολιτικά την όντως άσχημη εικόνα που εμφανίζουν όλοι οι δείκτες της πανδημίας στην Ελλάδα –όχι μόνο τα κρούσματα, αλλά δυστυχώς και οι λεγόμενοι «σκληροί δείκτες», δηλαδή οι αριθμοί των νεκρών και των διασωληνωμένων συμπολιτών μας.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που αρνείται τη συνεννόηση και τη συναίνεση….

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ και σύμφωνα με κομματικές πηγές κατά την τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το νέο κύμα της πανδημίας που έρχεται με σφοδρότητα και βρίσκει τη χώρα πάλι απροετοίμαστη, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού, φέρει την πολιτική σφραγίδα και την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη». Για να σημειώσει πως «την ώρα που η πανδημία πλέον σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ελεγχόμενη, η Ελλάδα καταγράφει δραματικά αρνητικά ρεκόρ με σχεδόν 5.500 κρούσματα και βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις και σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και στην πορεία του εμβολιασμού».

Οσον αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, για τρίτη φορά σε έναν χρόνο, τείναμε χείρα βοηθείας με πρόταση για μίνιμουμ συναίνεση, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία από επιστήμονες κοινής αποδοχής που δεν θα λειτουργούν με βάση το πολιτικό κόστος» και κατέληξε επικεντρώνοντας στον Πρωθυπουργό: «Για τρίτη φορά, ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε, επιβεβαιώνοντας την αλαζονεία του αλλά και το έλλειμμα κατανόησης της κρισιμότητας των στιγμών. Συνεπώς η πολιτική ευθύνη, τόσο για τη σημερινή κατάσταση αλλά και για ό,τι έρχεται τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, του ανήκει αποκλειστικά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...