401
Ο Αλέξης Τσίπρας ενώ καταθέτει στεφάνι στο χώρο όπου βρισκόταν το υποκατάστημα της Marfin | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στη Marfin: «Καταδικάζω τη βία, αλλά…»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2020, 11:04
Ο Αλέξης Τσίπρας ενώ καταθέτει στεφάνι στο χώρο όπου βρισκόταν το υποκατάστημα της Marfin
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στη Marfin: «Καταδικάζω τη βία, αλλά…»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2020, 11:04

Στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της Marfin κατέθεσε νωρίς το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα λάμβανε μέρος στην τελετή αποκάλυψης της αναμνηστικής πλακέτας, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε στο σημείο που στις 5 Μαΐου 2010 κατά τη διάρκεια των πρώτων αντιμνημονιακών διαδηλώσεων είχαν βρει τραγικό θάνατο τρεις εργαζόμενοι σε τραπεζικό υποκατάστημα, συνοδευόμενος από τους πρώην υπουργούς Νίκο Παππά και Ολγα Γεροβασίλη.

Και σε δήλωσή του μετά την κατάθεση, είπε ότι «τιμούμε και σήμερα όπως και κάθε χρονιά, εδώ και δέκα χρόνια, τη μνήμη των συμπολιτών μας, που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin.

» Και με την ευκαιρία, για άλλη μια φορά, εκφράζουμε την καταδίκη μας απέναντι στη βία. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία, ιδίως τη βία εναντίον του πολυτιμότερου αγαθού, της πολυτιμότερης αξίας που είναι η ανθρώπινη ζωή».

Ενα ενδιαφέρον σημείο είναι ότι ο κ. Τσίπρας μάς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά εδώ και κάθε χρόνο τα θύματα της Marfin. Δηλαδή και το 2011, τ0 2012, το 2013, το 2014, τα χρόνια δηλαδή της αντιπολιτευτικής εξαλλοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, όταν είχε κυρήξει πόλεμο κατά «γερμανοτσολιάδων» κλπ.. Το ότι κανεις δεν το θυμάται, ας το αφήσουμε.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε παράλληλα να επιτεθεί στον Πρωθυπουργό: «Ωστόσο, σήμερα δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να καταδικάσω απερίφραστα τη βία αλλά και την υποκρισία. Την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που αποφάσισε δέκα χρόνια μετά να ανοίξει τον φάκελο για να διεξαχθεί έρευνα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τους ίδιους ανθρώπους που δέκα χρόνια πριν στάθηκαν ανίκανοι να αναζητήσουν, να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν.

» Καταδικάζω τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που λίγους μήνες πριν αποφασίσει να μπει αυτή η πλακέτα εδώ, έδινε εντολή στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, προκειμένου να ασκήσουν έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα θύματα επιδικάζοντας αποζημιώσεις στους συγγενείς τους».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη ότι «ο αγώνας για την ζωή είναι ένα αγώνας που αδιαμφισβήτητα είναι συνδεδεμένος με τον αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια».

«Τιμούμε τους νεκρούς μας, ευχόμαστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά παρόμοιο περιστατικό, αλλά τιμούμε και τους αγώνες του λαού μας για δικαιοσύνη και για αλήθεια, γιατί αυτοί είναι αγώνες για τη ζωή, είναι αγώνες για μια καλύτερη ζωή», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News