301
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέτει σειρά ερωτημάτων προς τον Πρωθυπουργό | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Μητσοτάκη για την Ικαρία

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 12:45
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέτει σειρά ερωτημάτων προς τον Πρωθυπουργό
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Μητσοτάκη για την Ικαρία

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 12:45

Με παντιέρα το γεύμα Στεφανάδη κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία, ο Αλέξης Τσίπρας και οι επιτελείς του επιλέγουν να το αναδείξουν ως κορυφαίο ζήτημα της αντιπολιτευτικής τακτικής τους, καταθέτοντας, μάλιστα, σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ξανά λόγο για «κίνηση απίστευτης αλαζονείας» από την πλευρά του Πρωθυπουργού, η οποία, όπως λέει, «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση».

Και σε ειρωνικό τόνο –σε μια απόπειρα να κεφαλαιοποιήσει τις αντιδράσεις του κόσμου της εστίασης για το παρατεταμένο lockdown– τον καλεί να απαντήσει αν μπορούν να ανοίξουν και οι επαγγελματίες τoυ συγκεκριμένου κλάδου με τα ίδια «μέτρα που τηρήθηκαν» στο γεύμα της Ικαρίας.

«Θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνησή του;

»Τι έχει να πει στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση; Θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους με τα ίδια «μέτρα» που τήρησε ο ίδιος και οι συνδαιτυμόνες του στο γεύμα της Ικαρίας;

»Τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι ορθώς τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων;» είναι τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πελώνη: Ας μείνουμε στην ουσία

«Ο Πρωθυπουργός έχει εδώ και καιρό λάβει την απόφαση να επισκέπτεται την ελληνική περιφέρεια για να εκπέμψει το μήνυμα ότι βρίσκεται κοντά στους πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ότι οι πολίτες δεν είναι ξεχασμένοι. Ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει αυτές τις περιοδείες. Είναι συνειδητή απόφαση να επισκέπτεται τα ελληνικά χωριά και νησιά», ανέφερε στο σχόλιό της για το θέμα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, που κατέληξε στη σχετική αναφορά της λέγοντας:

«Οι εικόνες αυτές που είδαμε στην Ικαρία ακυρώνουν την ουσία της επίσκεψης και στην ουσία θα ήθελα να μείνουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...