482
Πολάκης - Τσίπρας. Ποιος καθορίζει την κομματική γραμμή για το ζήτημα των εμβολίων; | INTIMEnews

O Τσίπρας κάλυψε πάλι τον Πολάκη και είπε ότι το AstraZeneca ήταν… επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία!

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 16:05
Πολάκης - Τσίπρας. Ποιος καθορίζει την κομματική γραμμή για το ζήτημα των εμβολίων;
|INTIMEnews

O Τσίπρας κάλυψε πάλι τον Πολάκη και είπε ότι το AstraZeneca ήταν… επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία!

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 16:05

Του ξέφυγε πάνω στον αντιπολιτευτικό οίστρο; Πάνω στην ανάγκη να υπερασπιστεί τον αγαπημένο του βουλευτή; Πιθανό. Αλλά σε κάθε περίπτωση το να ακούς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας να χρησιμοποιεί στην ίδια φράση ένα από τα εγκεκριμένα εμβόλια κατά της Covid-19 και το «επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία», προκαλεί αίσθηση.

Το έκανε την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα σημείο της δευτερολογίας του στη συζήτηση στη Βουλή για το Εργασιακό και ενώ είχε κληθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποκηρύξει τις «σαχλαμάρες» για το εμβόλιο της AstraZeneca που είχε εκστομίσει ο Παύλος Πολάκης· ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ το περιέγραψε σε άλλη του ομιλία στη Βουλή ως αναξιόπιστο.

«Αντί να ‘ρθείτε εδω και να πείτε μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στις νέες και τους νέους κάτω των 39 ετών, που με δικές σας υποδείξεις, η επιτροπή των επιστημόνων φρόντισε να έχει σε αποκλειστική χρήση μόνο ένα εμβόλιο, ενώ γνωρίζαν ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν μελέτες οι οποίες αναδεικνύουν ότι στους νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα στις νέες γυναίκες αυτό το εμβόλιο προκαλεί θρομβώσεις, και ενώ το γνωρίζατε ασκήσατε πιέσεις. Αντί να απολογηθείτε γι’ αυτό έρχεστε για άλλη μια φορά και βάζετε κάτι από κάτω από την γλώσσα την ίδια καραμέλα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στον  Πρωθυπουργό που τον προκάλεσε να αποκηρύξει χωρίς «ναι μεν αλλά» το νέο ξέσπασμα Πολάκη, πρόσθεσε:

«Ο Πολάκης έδωσε την εντολή; Ο Πολάκης ήταν στην επιτροπή που άλλαξε γνώμη και τους είπε “συγγνώμη λάθος αποσύρεται γιατί είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία”;»

Με τη διαφορά βέβαια ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν είπε ποτέ ότι το ΑstraZeneca ήταν επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ούτε και προέβη σε κάποια απαγόρευση χρήσης του –απλώς στην τελευταία σύσταση της πρότεινε να χορηγείται στους άνω των 60 ετών, αλλά όσοι έχουν επαναληπτικό εμβόλιο να το κάνουν κανονικό.

«Ποιος ήταν αυτός ο οποίος εργαλειοποίησε τους επιστήμονες, εγώ ήμουνα;» συνέχισε στο ίδιο ύφος ο κ. Τσίπρας, παρέχοντας πλήρη κάλυψη στον αμετροεπή βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εσείς δεν ήσασταν που φλερτάρετε με την υπουργοποίηση του επικεφαλής της επιτροπής για να έχει θέση στα μελλοντικά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας», επέμεινε, υιοθετώντας έτσι τα περί «εντεταλμένης επτιροπής» που «κρατάει το φανάρι» στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τη διατύπωση του κ. Πολάκη.

Κατά τα άλλα ο κ. Τσιπρας επέμεινε ότι από την πρώτη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει κοινό μέτωπο απέναντι στην πανδημία. «Πόσες φορές από αυτό το βήμα δεν ζήτησα την σύγκληση των αρχηγών για να κουβεντιάσουμε το σχεδιασμό για την πανδημία; Τη συμφωνία σε έναν υπουργό κοινής αποδοχής για να έχουμε κοινή ευθύνη για την δράση απέναντι στην πανδημία; Πόσες φορές δεν ήμασταν εμείς αυτοί που αναδείξαμε ως πρώτιστο καθήκον και υποχρέωση το συμφέρον της δημόσιας υγείας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και εσείς είπατε όχι και έρχεστε σήμερα εδώ να μας πείτε ότι δε βάλαμε πλάτη πουθενά;» διαμαρτυρήθηκε στη δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...