710
|

Ο Τσίπρας για το εξοχικό στο Σούνιο: Το νοικιάζω με 500 ευρώ τον μήνα – στα 20.000 ευρώ η ανακαίνιση

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 14:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/12/2020, 15:53

Ο Τσίπρας για το εξοχικό στο Σούνιο: Το νοικιάζω με 500 ευρώ τον μήνα – στα 20.000 ευρώ η ανακαίνιση

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 14:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/12/2020, 15:53

Απαντήσεις για το εξοχικό του στο Σούνιο έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης –ύστερα και από τα τελευταία δημοσιεύματα περί βίλας και τη νέα ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας– ο Αλέξης Τσίπρας, επιμένοντας στα περί λάσπης η οποία εκπορεύεται κατ’ ευθείαν από τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «δημοσιογραφικά πιστόλια» και «fake news» που αφορούν την προσωπική του ζωή και την οικογένειά του – «από τα δημοσιεύματα πως δήθεν το σπίτι που νοικιάζω στη Κυψέλη, το απέκτησα σε πλειστηριασμό από άνθρωπο που αυτοκτόνησε από τα χρέη, μέχρι την προεκλογική αθλιότητα στη Βουλή να σπιλώσει τη μνήμη του νεκρού πατέρα μου με ψέματα περί δήθεν συναναστροφής του με τη χούντα, έχουμε καταλάβει πώς λειτουργεί», ανέφερε σε σχετική  ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα αφού δημοσίευσε και τα σχετικά μισθωτήρια, προανήγγειλε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη –για πρώτη φορά στα 12 χρόνια που είναι πολιτικός αρχηγός– κατά εκείνων που έγραψαν «περί σχέσης μου με τη διαπλοκή, περί αγοράς βίλας εκατομμυρίων και περί δήθεν ανακατασκευής της εξοχικής μου κατοικίας από εισηγμένη στο χρηματιστήριο κατασκευαστική εταιρία έναντι ενός εκατομμυρίου για λογαριασμό μου» –αν δεν ανακαλέσουν τα δημοσιεύματα θα διεκδικήσει το συγκεκριμένο ποσό για να το καταθέσει στον ΕΔΟΕΑΠ, ανέφερε.

Ως προς το επίμαχο σπίτι στο Σούνιο, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε:

«1) Από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019 η οικογένειά μου ενοικίαζε εξοχικό σπίτι 185 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, έναντι τιμήματος 1200 ευρώ το μήνα, για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες της θερινής περιόδου. Και το σχετικά μισθωτήρια είναι κατατεθειμένα από το 2015 στην εφορία.

2) Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους υπέγραψα τετραετές μισθωτήριο συμφωνητικό εξοχικής κατοικίας 71 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, με αντίστοιχο εμβαδό υπογείου και με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ μηνιαίως για τον τέταρτο χρόνο. Η συμφωνία περιελάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των τριών πρώτων χρόνων, η οποία και έγινε σε λογαριασμό της ALPHA BANK στις 4 Ιουλίου 2020. Το δε συμφωνητικό κατατέθηκε στην εφορία στις 2 Ιουλίου 2020.

3) Οι εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και ολοκληρώθηκαν πριν ξεκινήσει η μίσθωση, στις 15 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με τα κατατεθειμένα στην εφορία σχετικά παραστατικά, τις εργασίες ανέλαβε εταιρεία που δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, το δε κόστος των επισκευών ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Μετά από όλα αυτά και την πλήρη διαφάνεια με τη δημοσιοποίηση κάθε σχετικού στοιχείου, ελπίζω να τελειώσει οριστικά αυτό το καλαμπούρι της λάσπης και της συκοφαντίας.

Συστήνω δε το ίδιο να πράξει και ο κ. Μητσοτάκης για τα μισθωτήρια συμβόλαια που τον αφορούν, τα έξοδα συντήρησης των δεκάδων ακινήτων που έχει στη κατοχή του και ειδικότερα για τα δάνειά του και τις σχετικές ρυθμίσεις αποπληρωμής».

Ο κ. Τσίπρας δημοσίευσε στο Facebook και το μισθωτήριο συμβόλαιο της νέας εξοχικής κατοικίας, την νοίκιασε τον περασμένο Ιούνιο.

Από τη ΝΔ έσπευσαν να σχολιάσουν κάποια αξιοπρόσεκτα σημεία, όπως το ευτελές του ενοικίου –500 ευρώ για ένα σπίτι ουσιαστικά 141 τμ. με πρόσβαση στη θάλασσα– καθώς και το ότι εφόσον ο ιδιοκτήτης ανέλαβε την ανακαίνιση αυτή ουσιαστικά του κόστισε περισσότερο απ’ όσα του προκατέβαλε για τρία χρόνια ο κ. Τσίπρας, δηλαδή ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ζημιώθηκε κιόλας. Ανέφεραν από την Πειραιώς:

«Αυτές κι αν είναι ευκαιρίες!

Ο κ. Τσίπρας ύστερα από 3 μέρες σιωπής εδέησε να μιλήσει για τη βίλα στο Σούνιο. Μας λέει λοιπόν ότι νοικιάζει ένα σπίτι 142 τετραγωνικών, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, σε οικόπεδο ενός στρέμματος, μπροστά στη θάλασσα με 500 ευρώ τον μήνα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο ιδιοκτήτης ξόδεψε 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για ανακαίνιση προκειμένου να “μπαίνει μέσα” ουσιαστικά με αυτό το χαμηλό ενοίκιο των πεντακοσίων ευρώ. Δηλαδή ξόδεψε 20.000 + ΦΠΑ τώρα για να εισπράξει 18.000 σε τρία χρόνια και να πληρώσει και τον ΕΝΦΙΑ. Όταν μάλιστα είχε βάλει πωλητήριο στη βίλα έναντι 1.200.000 ευρώ!

Αν τη διαπραγμάτευση για τη βίλα την είχε κάνει στις Βρυξέλλες θα είχαμε γλιτώσει και το τρίτο μνημόνιο. Ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε κ. Τσίπρα; Αυτά τα παραμύθια δεν τα πιστεύουν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ».

Στον ίδιο τόνο και το tweet του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...