368
| SOOC

Ο Τσίπρας φέρνει στη Βουλή το θέμα των δανείων της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2021, 07:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/06/2021, 09:44
|SOOC

Ο Τσίπρας φέρνει στη Βουλή το θέμα των δανείων της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2021, 07:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/06/2021, 09:44

Πρώτα το έγραψε η… δεξιά «Κυριακάτικη Δημοκρατία», μετά το έκανε ο Αλέξης Τσίπρας επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό. Το θέμα των δανειακών υποχρεώσεων της ΝΔ επιχειρεί να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο στόχος είναι εμφανής: να αναδειχθεί η παλαιά κακοδιαχείριση των οικονομικών της ΝΔ –απόρια και των αφάνταστα γενναιόδωρων κρατικών επιχορηγήσεων των προηγούμενων δεκαετιών–, ως πρόβλημα του σημερινού προέδρου της, ο οποίος προτού καν αναλάβει την ηγεσία του κόμματος είχε κάνει λόγο για «ανεύθυνες πρακτικές του παρελθόντος».

«Η ΝΔ χρωστάει 342 εκατ. ευρώ και ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει μηδέν» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, στο Open το πρωί της Τρίτης, σε μια αναφορά του στο θέμα της επίκαιρης ερώτησης του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας ρωτά τον κ. Μητσοτάκη:

α) Για ποιον λόγο εμφανίζεται αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων του κυβερνώντος κόμματος προς τις τράπεζες το 2020 κατά 34.285.291,72 ευρώ, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια της δήθεν εξυγίανσης το χρέος της Νέας Δημοκρατίας αυξήθηκε κατά περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ;

και β) Ποιες είναι οι υφιστάμενες ρυθμίσεις του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων της ΝΔ, ποιοι οι όροι και οι προϋποθέσεις των ρυθμίσεων αυτών και για ποιόν λόγο αρνείται μέχρι σήμερα να τις δημοσιοποιήσει;

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «η δημοσιοποίηση των ισολογισμών των πολιτικών κομμάτων για το έτος 2020, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, έφερε για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο το ζήτημα της εξαιρετικά προβληματικής οικονομικής κατάστασης συγκεκριμένων κομμάτων και, ιδίως το θέμα του τραπεζικού τους δανεισμού, ο οποίος για το κυβερνών κόμμα της ΝΔ ανέρχεται πλέον στο αστρονομικό ποσό των 342.950.583,94 ευρώ».

Σημειώνει επίσης ότι «παρά τις προσπάθειες της περιόδου 2015- 2019 για την οικονομική εξυγίανση και τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση των κομμάτων και σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρύξεις του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωνε υπερήφανος που κατάφερε να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του κόμματός του, η ΝΔ αποδεικνύεται ότι συνεχίζει την ίδια “αμαρτωλή” πολιτική του παρελθόντος. Παρά το γεγονός ότι αύξησε τα καθαρά έσοδά της μεταξύ 2019 και 2020, καθώς και τον βαθμό παγιοποίησης και την ταμειακή της ρευστότητα, εμφανίζεται να έχουν αυξηθεί οι δανειακές υποχρεώσεις της προς τις τράπεζες κατά 34.285.291,72 ευρώ, δηλαδή κατά 11%, μέσα σε έναν μόνο χρόνο!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...