759
O Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Τσίπρας επέστρεψε στην… Ικαρία

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 15:58
O Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Τσίπρας επέστρεψε στην… Ικαρία

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2021, 15:58

Ο Λιγνάδης ό,τι πούλησε πούλησε, ο Κουφοντίνας είναι αδιέξοδο και εκπυρσοκρότησε πολιτικά μετά και τις δηλώσεις Δρίτσα, έτσι ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε στην… Ικαρία και στο πολυσυζητημένο γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από έναν ολόκληρο μήνα.

Τυπικά, η συζήτηση στη Βουλή την Πέμπτη ήταν για το νομοσχέδιο των Δημοσίων Συμβάσεων, αλλά καθώς είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις νέων, αυστηρότερων, μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης βρήκαν ευκαιρία να επικρίνουν την κυβέρνηση για το παρατεταμένο lockdown –φυσικά χωρίς να προτείνουν εναλλακτική.

Ο κ. Τσίπρας, εν προκειμένω, χαρακτήρισε «μεγάλη αποτυχία» τη διαχείριση της πανδημίας –το ότι η Ελλάδα μετράει συγκριτικά λίγα θύματα σε σχέση με άλλες χώρες, προφανώς δεν το θεωρεί επιτυχία– και κατηγόρησε την κυβέρνηση για τα παρατεταμένα μέτρα, διερωτώμενος αν γνωρίζει άλλη χώρα της ΕΕ «να έχει τόσο παρατεταμένο και τόσο αποτυχημένο lockdown σαν το δικό μας. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Πουθενά δεν έχουν τέσσερις μήνες κλειστά τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Και έξι μήνες κλειστή την εστίαση», είπε, προσπερνώντας το ότι ακόμα και η πανίσχυρη Γερμανία ακολούθησε αντίστοιχα μέτρα και θα τα έχει σε ισχύ ως τις 28 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να αναφέρει ότι «στην Ισπανία τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά με αυξημένα τεστ και σε πολλές περιοχές της, όπως η Μαδρίτη, και η εστίαση, με αυστηρά μέτρα και πρωτόκολλα. Στο Βέλγιο τα σχολεία και τα μαγαζιά είναι ανοιχτά» –«κάτι δεν κάνουμε καλά, κάτι δεν πάει καλά», προσέθεσε, για να συμπληρώσει: «Τέσσερις μήνες σερί με SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, με κλειστή την οικονομία, το λιανεμπόριο και την εστίαση, με κλειστά τα σχολεία και τι έχουμε καταφέρει; Τα νοσοκομεία μας να είναι στο κόκκινο για τρίτη συνεχόμενη φορά».

Ακολούθως θυμήθηκε την Ικαρία. «Οταν ο κ. Μητσοτάκης έκανε αυτό το περιβόητο πια γλέντι στην Ικαρία με τις τσαμπούνες και τους προσκεκλημένους που βρέθηκαν, καμιά 30αρια, σε ένα μπαλκόνι, ξεσήκωθηκε προφανώς, όχι από τα κόμματα, από την κοινωνία, αντίδραση. Απάντησε προχθές, ο κ. Οικονόμου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και απάντησε λέγοντας για άλλη μια φορά ψέματα. Απαντάει λοιπόν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι “κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα που έγινε αυτό το γεγονός, δεν υφίστατο σε ισχύ διάταξη που να απαγορεύει ρητά ή να ρυθμίζει ειδικότερα το ζήτημα επισκέψεων σε οικίες”. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι;» είπε ο κ. Τσίπρας.

Τη σκυτάλη μετά πήρε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, που επίσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και μνημόνευσε και αυτή την Ικαρία: «Εξαντλήσατε την υπομονή των πολιτών και την αντοχή της οικονομίας», τόνισε και χαρακτήρισε «καταστροφικά» τα αποτελέσματα των κυβερνητικών αποφάσεων στην οικονομία, στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, ενώ κατηγόρησε προσωπικά τον Πρωθυπουργό ότι με όσα δήλωσε για την πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού, κρύφτηκε από τα λάθη των κυβερνητικών χειρισμών.

Η Φώφη Γεννηματά στην παρέμβασή της στη Βουλή (INTIMENEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

«Δεν είπε τίποτα για την πολιτική ακορντεόν που έχει αρνητικά αποτελέσματα», είπε για να προσθέσει: «Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να μιλά για ένα εκατ. εμβολιασμούς. Ομως μόνο 339.000 ως προχθές, αφορούσαν και τη 2η δόση που παρέχει την πλήρη ασφάλεια. Δηλαδή πολύ μικρό κομμάτι του πληθυσμού». Επειτα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε: «Είναι απεχθείς και προσβλητικοί για τους πολίτες, οι εκτός σειράς εμβολιασμοί γαλάζιων αυτοδιοικητικών στελεχών στην Ρόδο, στη Θεσσαλονίκη, στην Καλλιθέα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντίληψης του κράτους-λάφυρου που προωθεί το Μαξίμου και τα κακά παραδείγματα της Πάρνηθας και της Ικαρίας που έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «κανένα lockdown πάνω στο lockdown δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς κ.α.» (INTIMENEWS)

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, με αφορμή την επίτευξη του οροσήμου του ενός εκατ. εμβολιασμών. Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «δήλωση-καρμπόν» του Πρωθυπουργού και καυτηρίασε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «καλά νέα».

«Ποια είναι τα καλά νέα; Οτι η πανδημία, έναν χρόνο μετά, δεν μπορεί να ελεγχθεί; Οτι παρά τα περιοριστικά μέτρα και τα συνεχιζόμενα lockdown, τα κρούσματα εκτοξεύονται; Οτι τα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση; Οτι το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού απέχει πολύ ακόμα από το να γίνει πραγματικά μαζικό;» ρώτησε ο κ. Κουτσούμπας, για να προσθέσει απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές: «Ολα αυτά σας ακούγονται καλά νέα; Εκτός αν ο Πρωθυπουργός λόγω της ημέρας το έριξε στο μπλακ χιούμορ». Αγνωστο σε ποια μέρα αναφερόταν ο γ.γ. του ΚΚΕ, στο ότι είναι Τσικνοπέμπτη ή ημέρα γενεθλίων του κ. Μητσοτάκη;

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...