543
Ο Αλ. Τσίπρας στη στιγμή του εμβολιασμού του στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα | Δελτίο τύπου / POOL/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Ο Τσίπρας δεν ήθελε τηλεοπτικές κάμερες στον εμβολιασμό του

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2020, 12:02
Ο Αλ. Τσίπρας στη στιγμή του εμβολιασμού του στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα
|Δελτίο τύπου / POOL/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Ο Τσίπρας δεν ήθελε τηλεοπτικές κάμερες στον εμβολιασμό του

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2020, 12:02

Στον «Ευαγγελισμό» προσήλθε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να εμβολιαστεί και αυτός κατά του κορονοϊού. Σε αντίθεση όμως με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς που προηγήθηκαν, ο κ. Τσίπρας ζήτησε, όπως ανέφερε η ΕΡΤ, να μην υπάρχει τηλεοπτική κάμερα την ώρα του εμβολιασμού του.

Γιατί δεν ήθελε τέτοια τηλεοπτική κάλυψη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Κατ’ αρχάς είναι δικαίωμά του, όμως πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι ο κ. Τσίπρας δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό του εμβολιασμού και της δημόσιας υγείας, για επικοινωνιακούς λόγους. Ομως αυτό είναι παράλογο, δεδομένου ότι η επικοινωνία είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί απέκτησαν κατ’ εξαίρεση, κατά προτεραιότητα και εν τέλει προνομιακή πρόσβαση στο εμβόλιο της Pfizer και BioNTech: για να «επικοινωνηθεί» η ανάγκη του εμβολιασμού του πληθυσμού.

Προφανώς η εκφρασμένη απροθυμία του κ. Τσίπρα να εμβολιαστεί μπροστά στις κάμερες –μολονότι είναι από τους πιο επικοινωνιακούς πολιτικούς και συχνά χρησιμοποιεί την κάμερα για να περάσει τα μηνύματά του ακόμα και στις πιο τραγικές στιγμές όπως στην τραγωδία με το Μάτι– είναι ένας τρόπος να υπαινιχθούν από την Κουμουνδούρου ότι η κυβέρνηση «εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά» τους εμβολιασμούς. Για «επικοινωνιακό σόου» έκανε άλλωστε λόγο στο πρωτοσέλιδό της η φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, «Εφημερίδα των Συντακτών» τη Δευτέρα και γι’ αυτό μιλούν όπου βρεθούν και όπου σταθούν τα στελέχη και οι υποστηρικτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ισως πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ να θέλουν να να κάνουν να ξεχαστούν οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα περί «εμπορίου ελπίδας» με ένα εμβόλιο «που δεν υπάρχει» –έτσι έλεγε τον περασμένο Νοέμβριο. Αλλά τώρα πήγε και το έκανε.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και τον οδήγησε στην αίθουσα εμβολιασμού, ενώ δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ υπήρχαν κανονικά για όλα τα άλλα.

Τόσο δηλαδή για να καταγραφεί η στιγμή του εμβολιασμού όσο και για να καλυφθεί η συζήτηση που είχε ο κ. Τσίπρας στον προαύλιο χώρο του «Ευαγγελισμού» με συνδικαλιστές νοσοκομειακούς –οι οποίοι (σύμπτωση!) κατήγγειλαν την κυβέρνηση– και έπειτα οι δηλώσεις του, στις οποίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ανασφάλεια των πολιτών και για ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ και χλεύασε την υποδοχή της πρώτης παρτίδας των εμβολίων επειδή ήταν λίγα κιβώτια –«δεν δείχνει σοβαρότητα μια κυβέρνηση που θέλει να στήσει επικοινωνιακά σόου για να παραλάβει τρεις κούτες εμβολίου», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από τη διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, να αισθάνονται ανασφάλεια από τις πράξεις και κυρίως από τις εγκληματικές παραλείψεις τους. Δεν έχουν όμως κανέναν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια απέναντι στο εμβόλιο και τον εμβολιασμό», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει ότι εξαιτίας των λίγων δόσεων που εξασφάλισε η Ελλάδα είναι πιθανό ένα τρίτο κύμα.

«Οι δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί μέχρι στιγμής δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί μιας ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, μέχρι το επόμενο φθινόπωρο…», είπε για να συμπληρώσει ότι «το σημαντικό αυτό όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη, δεν είναι ικανό από μόνο του για να μας προστατέψει από ενδεχόμενο τρίτο κύμα τους επόμενους μήνες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...