340
Μαχητής του ISIS ποζάρει με τη σημαία τους και φόντο την έρημο της Συρίας (φωτογραφία αρχείου) | Pictures from History/Universal Images Group via Getty Images

Ο τρίτος αρχηγός του ISIS πιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη;

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 22:25
Μαχητής του ISIS ποζάρει με τη σημαία τους και φόντο την έρημο της Συρίας (φωτογραφία αρχείου)
|Pictures from History/Universal Images Group via Getty Images

Ο τρίτος αρχηγός του ISIS πιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη;

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 22:25

Η λογική λέει ότι για να αλλάζει αρχηγούς σαν τις κελεμπίες, όπως δηλαδή εμείς αλλάζουμε τα πουκάμισα, και μάλιστα αμέσως μετά την εξόντωση του προηγουμένου capo, ο ISIS (ή «Ισλαμικό Κράτος») υπάρχει ακόμα. Ε, αυτό ακριβώς θέλουν να δείξουν στον κόσμο και οι τζιχαντιστές, ότι υπάρχουν, για αυτό και χρησιμοποιούν το web και ανακοινώνουν τέτοια σπουδαία γεγονότα. Ετσι έκαναν και στην περίπτωση του διαδόχου τού Αμπού Ιμπραήμ αλ-Χασέμι αλ-Κουραΐσι.

Ως γνωστόν, τον εν λόγω Ιμπραήμ τον σκότωσαν οι Αμερικανοί σε ένα χωριό κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας τον περασμένο Φεβρουάριο, αξιοποιώντας και την τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ. Δεν πέρασε πολύς καιρός και ο ISIS ανακοίνωσε μέσω σόσιαλ μίντια ότι ο Αμπού αλ-Χασάν αλ-Χασέμι αλ-Κουραΐσι ανέλαβε τα ηνία της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Αλλά και του Χασάν οι ημέρες της δόξας φαίνεται ότι παρήλθαν, αφού κυκλοφορούν φήμες ότι πιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία παίζει σημαντικό, όπως δείχνουν τα πράγματα, ρόλο στην υπόθεση εντοπισμού στελεχών των συγκεκριμένων τζιχαντιστών, αφού ο ISIS τη διάλεξε για ορμητήριό του. Τουλάχιστον αυτά κελάηδησε κάποιος Κασίμ Γκιουλέρ, υποτίθεται επικεφαλής του ISIS στην Τουρκία. Ο Γκιουλέρ, ανακρινόμενος από τους Τούρκους, φέρεται να ομολόγησε ότι η Τουρκία είχε επιλεγεί για βάση τους από την εποχή του πρώτου αρχηγού τους, του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάτι, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2019 στη Συρία.

Ο Χασάν πιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη μετέδωσε το τουρκικό Μέσο (σάιτ) OdaTv και από εκεί δανείστηκε την είδηση το πρακτορείο Bloomberg. Ωστόσο το κράτος του Ερντογάν δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση. Ο ίδιος ο «σουλτάνος» φέρεται ενημερωθείς για τη σύλληψη του Χασάν. Ανώνυμες πηγές της τουρκικής κυβέρνησης ευθύνονται για τη διαρροή της πληροφορίας ότι τα καθέκαστα της υπόθεσης θα ανακοινωθούν επισήμως τις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτό τοποθετούνται οι διαρκείς καταγγελίες των Κούρδων, ιδίως της οργάνωσης YPG, ότι η Τουρκία έχει γίνει καταφύγιο για τους επικεφαλής του ISIS. Ο προαναφερθείς Γκιουλέρ συνελήφθη τον περσινό Ιούνιο κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Στους ανακριτές του είπε ότι μετέφερε από τη Συρία Καλάσνικοφ, εκτοξευτές ρουκετών τύπου RPG και διάφορα άλλα όπλα τα οποία έκρυψε σε γιάφκες του ISIS σε έξι τουρκικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...