355
| REUTERS/Leah Millis

Ο Τραμπ ζήτησε την απόλυση δημοσιογράφου του Fox News που επιβεβαίωσε τις ύβρεις του

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2020, 23:12
|REUTERS/Leah Millis

Ο Τραμπ ζήτησε την απόλυση δημοσιογράφου του Fox News που επιβεβαίωσε τις ύβρεις του

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2020, 23:12

Οταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Την απόλυση της δημοσιογράφου του «δικού του» Fox News, η οποία τόλμησε να επιβεβαιώσει, έστω και εν μέρει, τα φαιδρα σχόλιά του για τους αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη μάχη και τα οποία δημοσιεύθηκαν αρχικά στο περιοδικό The Atlantic, απαίτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Η Τζένιφερ Γκρίφιν πρέπει να απολυθεί για αυτό το ρεπορτάζ. Ούτε καν μας κάλεσε για μια αντίδραση. Το Fox Νews δεν είναι πια αυτό που ήταν», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, στρεφόμενος κατά του -κάποτε αγαπημένου του- δικτύου και της δημοσιογράφου.

Η Τζένιφερ Γκρίφιν, που απολαμβάνει σεβασμού ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς της Ουάσιγκτον, θέλησε να επιβεβαιώσει το άρθρο του The Atlantic, σύμφωνα με το οποίο ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο «κορόιδα» και «χαμένους» (εδώ)

Το άρθρο, που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη, αποκάλυψε πως, στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2018 —στα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου— ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τους 1.541 αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη μάχη του δάσους Μπελό «κορόιδα» προσθέτοντας πως το νεκροταφείο όπου αναπαύονται είναι γεμάτο «χαμένους».

Η δημοσιογράφος του Fox News ανέφερε πως, σύμφωνα με έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης Τραμπ, ο αμερικανός πρόεδρος είχε πει και για τον πόλεμο του Βιετνάμ: «Ήταν ένας ανόητος πόλεμος. Όποιος πήγε σε αυτόν είναι ηλίθιος».

Επικαλέστηκε επίσης δύο πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ που επιβεβαίωσαν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν ήθελε να πάει με αυτοκίνητο στο κοιμητήριο κοντά στο Παρίσι για να τους αποτίσει φόρο τιμής.

Η υπόθεση είχε ισχυρό αντίκτυπο στα ΜΜΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρόεδρος, η σύζυγός του Μελάνια και πολλοί, νυν ή πρώην, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν την ακρίβεια των δηλώσεων αυτών. Ο κ. Τραμπ χαρακτήρισε επίσης τον συντάκτη του άρθρου «σκουπίδι».

«Μπορώ να σας πω πως οι πηγές μου είναι άμεμπτες. Δεν είναι ανώνυμες για εμένα και νομίζω πως ο πρόεδρος τις γνωρίζει», απάντησε η Τζένιφερ Γκρίφιν.

Ο Τραμπ δεν πολέμησε ποτέ.Ενα οστεώδες εξόγκωμα στη φτέρνα είχε διαγνωστεί επίσημα στον νεαρό Τραμπ το 1968, επιτρέποντάς του να αποφύγει τη στρατολόγηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...