496
Η βασίλισσα Ελισάβετ μέσα στη χρυσή της άμαξα, μαζί με τον πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, τον Νοέμβριο του 2016 | Stefan Wermuth - WPA Pool/Getty Images/Ideal Image

Ο Τραμπ απαιτεί τη χρυσή άμαξα της βασίλισσας για την επίσκεψή του στο Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2017, 12:22
Η βασίλισσα Ελισάβετ μέσα στη χρυσή της άμαξα, μαζί με τον πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, τον Νοέμβριο του 2016
|Stefan Wermuth - WPA Pool/Getty Images/Ideal Image

Ο Τραμπ απαιτεί τη χρυσή άμαξα της βασίλισσας για την επίσκεψή του στο Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2017, 12:22

Θυμάστε ότι κάποτε (τον Ιανουάριο του 2016) οι βρετανοί βουλευτές ψήφιζαν για να αποφασίσουν αν θα απαγορεύσουν την είσοδο του Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία; Οι πολίτες και οργανώσεις της χώρας κάλεσαν τους πολιτικούς τους να θέσουν σε ισχύ την απαγόρευση ως απάντηση στη ρητορική του μίσους που προέβαλλε ο μεγιστάνας, τότε ακόμη υποψήφιος, και στις προτάσεις του για την απαγόρευση της εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Το ζήτημα της επίσκεψης του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο τέθηκε, ξανά, σε ένα ντιμπέιτ στο κοινοβούλιο, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες τον Φεβρουάριο του 2017. Αυτή τη φορά, οι οργανώσεις κάλεσαν να ακυρωθεί η επίσκεψη του προέδρου στη βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς ο Τραμπ εφάρμοσε στην πράξη ό, τι έλεγε προεκλογικά, θέτοντας απαγορεύσεις στην είσοδο πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Ε, λοιπόν, τελικά, ο Τραμπ θα επισκεφθεί άνετος και ανεμπόδιστος το Λονδίνο και τη βασίλισσα, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Και για να αποστομώσει αυτούς που τον αποκαλούσαν ανεπιθύμητο, θα το κάνει με κάθε τιμή που μπορεί να προσφέρει η χώρα με την παράδοση και τα έθιμα μίας πρώην, τεράστιας, αυτοκρατορικής δύναμης. Θα χαιρετά τα πλήθη -και τους διαδηλωτές- μέσα από τη χρυσή βασιλική άμαξα!

Ο Λευκός Οίκος κατέστησε σαφές ότι η πομπή με την άμαξα της βασίλισσας -που προβλέπεται από τα πρακτικά της υποδοχής ενός αρχηγού κράτους- πρέπει να είναι μέρος της επίσκεψης που θα κάνει στο Μπάκιγχαμ ο πρόεδρος των ΗΠΑ τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Και βέβαια, οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας υπογράμμισαν ότι αυτό συνεπάγεται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να λάβει η βρετανική κυβέρνηση και αστυνομία την ημέρα της επίσκεψης.

The armoured limousine carrying U.S. President Barack Obama leaves Downing Street in London May 25, 2011. There will be no "let-up" in pressure on the government of Libyan leader Muammar Gaddafi, U.S. President Barack Obama said on Wednesday, adding he believed that ultimately Gaddafi would step down. REUTERS/Darren Staples (BRITAIN - Tags: POLITICS CONFLICT)
Η θωρακισμένη λιμουζίνα που μετέφερε τον Μπαράκ Ομπάμα στη Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο τον Μάιο του 2011 (REUTERS/Darren Staples)

Γιατί αντί να χρησιμοποιήσει το θωρακισμένο και αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στη βρετανική πρωτεύουσα το 2011, ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε την –ανοιχτή σε κάθε είδους επιθέσεις- άμαξα.

Ηδη, λοιπόν, η βρετανική αστυνομία αναζητεί τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια για τον αμερικανό πρόεδρο αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν κατά του αμερικανού προέδρου. Γιατί οι διαδηλωτές θα είναι πολλοί. Θα είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της χώρας που υπέγραψαν στις εκστρατείες για την απαγόρευση της εισόδου του Τραμπ στη Βρετανία.

«Το όχημα που προορίζεται για τις μετακινήσεις του προέδρου των ΗΠΑ είναι εκθαμβωτικό. Είναι σχεδιασμένο να αντέχει σε μία μαζική επίθεση, όμως μία επίθεση με χειροβομβίδα μικρής ισχύος. Μέσα σε αυτό το όχημα είναι απίστευτα προστατευμένος», δήλωσε πηγή στους βρετανικούς Times. «Μάλιστα το αυτοκίνητο πιάνει απίστευτες ταχύτητες. Ενώ αν είναι σε μία χρυσή άμαξα που τραβούν έξι άλογα, το ρίσκο είναι τεράστιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...