498
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του στην Ανατολική Παλαιστίνη. Αριστερά οι παλέτες με τα νερά που φέρουν την επωνυμία του –χιλιάδες από αυτά διατέθηκαν στους κατοίκους της πόλης | REUTERS/Alan Freed

Ο Τραμπ μοιράζει μπουκάλια… «Trump Water» στο Οχάιο, μετά τον εκτροχιασμό τρένου

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2023, 20:04
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του στην Ανατολική Παλαιστίνη. Αριστερά οι παλέτες με τα νερά που φέρουν την επωνυμία του –χιλιάδες από αυτά διατέθηκαν στους κατοίκους της πόλης
|REUTERS/Alan Freed

Ο Τραμπ μοιράζει μπουκάλια… «Trump Water» στο Οχάιο, μετά τον εκτροχιασμό τρένου

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2023, 20:04

Την πόλη του Οχάιο που επλήγη από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας με χημικά προϊόντα επισκέφθηκε την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να μοιράσει μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού «Trump Water» και να ασκήσει κριτική στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι εγκατέλειψε τους κατοίκους.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παρέδωσε τις σημαντικές προμήθειες –οι υγειονομικές Αρχές είχαν συστήσει την κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού στους ντόπιους– μαζί με τον ρεπουμπλικανό γερουσιαστή της Πολιτείας Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς, ο οποίος πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις για την υποτιθέμενη ελλιπή ανταπόκριση του Λευκού Οίκου στην καταστροφή που έλαβε χώρα στις 3 Φεβρουαρίου.

Οι Ρεπουμπλικανοί κατηγόρησαν τον Μπάιντεν και το Δημοκρατικό Κόμμα ότι αγνοούν την Ανατολική Παλαιστίνη, αποδοκιμάζοντας την επίσκεψη του πρώτου στην Ουκρανία και στην Πολωνία, η οποία συνέπεσε χρονικά με την περίοδο που η συζήτηση στις ΗΠΑ περιστρεφόταν γύρω από το δικό της «Τσερνόμπιλ», όπως παρουσιάστηκε το συμβάν, ειδικά τις πρώτες ημέρες, από μερίδα των εγχώριων ΜΜΕ.

Ο δήμαρχος της Ανατολικής Παλαιστίνης Τρεντ Κόναγουεϊ δήλωσε εξοργισμένος με το γεγονός ότι ο Μπάιντεν επέλεξε να επισκεφθεί το Κίεβο προτού έρθει στο Οχάιο, κάνοντας λόγο για απόφαση-«χαστούκι στο πρόσωπο».

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι το συμβάν στην Ανατολική Παλαιστίνη δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου που θα επέτρεπαν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Εκτακτης Ανάγκης (FEMA) να κηρύξει την πόλη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Η κοινότητα χρειάζεται απαντήσεις, όχι δικαιολογίες», τόνισε ο Τραμπ, αφότου προειδοποίησε τους κατοίκους να εμπιστευθούν το νερό που φέρει τη δική του επωνυμία και όχι άλλη μάρκα, η οποία επίσης περιλαμβάνεται στη βοήθεια που παρέδωσε | REUTERS/Alan Freed

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και επιχειρηματίας «πάτησε» στα παραπάνω προκειμένου να… διαφημίσει τον εαυτό του, αλλά και να κάνει αντιπολίτευση.

«Φέρνουμε χιλιάδες μπουκάλια νερό – “Trump Water” μάλιστα. Κατά κύριο λόγο. Επρεπε να προμηθευτούμε και μερικά μπουκάλια πολύ χαμηλότερης ποιότητας νερό, εσείς θέλετε να πάρετε αυτά τα μπουκάλια “Trump”», ανέφερε, απευθυνόμενους στους κατοίκους της Ανατολικής Παλαιστίνης.

«Στεκόμαστε στην Αμερική… Η καλοσύνη και η επιμονή σας αντιμετωπίζονται με αδιαφορία και προδοσία σε ορισμένες περιπτώσεις», συνέχισε.

«Αυτό που χρειάζεται αυτή η κοινότητα τώρα δεν είναι δικαιολογίες… αλλά απαντήσεις και αποτελέσματα».

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν μέλη της ομάδας του Τραμπ να παραδίδουν τη βοήθεια.

Νωρίτερα, εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης των 4.700 κατοίκων είχαν συρρεύσει στους δρόμους κυματίζοντας σημαίες με το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ –«Make America Great Again» («Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά»)– και φωνάζοντας «όχι άλλο Τζο» για να τον υποδεχθούν.

Πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δήλωσαν, πάντως, ότι οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι ο αέρας και το νερό της Ανατολικής Παλαιστίνης είναι ασφαλείς.

Προηγουμένως, το ατύχημα είχε οδηγήσει κάποιους κατοίκους να εγκαταλείψουν προσωρινά την περιοχή, και πολύ περισσότερους να ανησυχούν, έπειτα από την παρουσίαση συμπτωμάτων όπως οι πονοκέφαλοι και η ναυτία σε μερίδα ντόπιων.

Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος «απάντησε» σε μέρος της κριτικής την Τετάρτη, κατηγορώντας την κυβέρνηση Τραμπ και τους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο για την υπονόμευση των μέτρων σιδηροδρομικής ασφάλειας της εποχής του Μπαράκ Ομπάμα, που είχαν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν τέτοιες καταστροφές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...