374
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική του ομιλία, στο Μίσιγκαν | REUTERS/Rebecca Cook

Ο Τραμπ μίλησε για τον Ναβάλνι αλλά κανείς δεν κατάλαβε τι είπε

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2024, 11:26
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική του ομιλία, στο Μίσιγκαν
|REUTERS/Rebecca Cook

Ο Τραμπ μίλησε για τον Ναβάλνι αλλά κανείς δεν κατάλαβε τι είπε

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2024, 11:26

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε τελικά, την Δευτέρα, τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, με ανάρτησή του, αφού είχε δεχθεί τις επικρίσεις πολλών αμερικανών πολιτικών για την πολυήμερη σιωπή του.

Οπως αναμενόταν, σε αντίθεση με όλους σχεδόν τους δυτικούς πολιτικούς που αναφέρθηκαν στο γεγονός, δεν κατηγόρησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τον θάνατο του ρώσου αρχηγού της αντιπολίτευσης. Δεν παρέλειψε όμως να συνδέσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τον θάνατο του Ναβάλνι στην αρκτική εξορία με τα νομικά του προβλήματα στις ΗΠΑ.

«Ο ξαφνικός θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι με έκανε να κατανοήσω ακόμα καλύτερα τι συμβαίνει στη χώρα μας», έγραψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στην πλατφόρμα Truth Social, που ο ίδιος ίδρυσε.

Και συνέχισε: «Είναι μια αργή, σταθερή εξέλιξη, με διεφθαρμένους, ριζοσπαστικούς αριστερούς πολιτικούς, εισαγγελείς και δικαστές να μας οδηγούν σε μια πορεία προς την καταστροφή. Τα ανοιχτά σύνορα, οι στημένες εκλογές και οι φανερά άδικες αποφάσεις στα δικαστήρια καταστρέφουν την Αμερική. Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή, ένα έθνος που αποτυγχάνει!».

Πολλοί είχαν επικρίνει τον Τραμπ επειδή δεν είχε σχολιάσει τον θάνατο του Ναβάλνι, από τους Δημοκρατικούς και στελέχη των Ρεπουμπλικανών μέχρι την Νίκι Χέιλι, αντίπαλό του στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Η Χέιλι εξέδωσε μια δήλωση καταδικάζοντας την ανάρτηση του πρώην προέδρου.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να είχε καταδικάσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως έναν αδίστακτο δολοφόνο. Ο Τραμπ θα μπορούσε να έχει επαινέσει το θάρρος του Ναβάλνι», είπε. «Αντίθετα, “έκλεψε” μία τακτική των φιλελευθέρων, καταγγέλλοντας την Αμερική και συγκρίνοντας τη χώρα μας με τη Ρωσία».

Ο Τραμπ έχει εκφράσει συχνά τον θαυμασμό του για τον Πούτιν και έχει περιγράψει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως «ιδιοφυή» και «σωστή».

Οταν ο Πούτιν είπε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Μπάιντεν ήταν «πιο έμπειρος» και «πιο προβλέψιμος» από τον προκάτοχό του για αυτό τον προτιμά για πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Τραμπ το χαρακτήρισε «μεγάλο κομπλιμέντο».

«Απλώς είπε ότι θα προτιμούσε τον Τζο Μπάιντεν για πρόεδρο παρά τον Τραμπ… Και φυσικά, θα το έλεγε αυτό», είπε ο Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα.

«Δεν θέλει να με έχει. Θέλει τον Μπάιντεν γιατί θα του δοθούν όλα όσα θέλει, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας… Ο μόνος πρόεδρος από τους πέντε τελευταίους (των ΗΠΑ) που δεν έχει δώσει τίποτα στη Ρωσία, είναι ένας πρόεδρος γνωστός ως Ντόναλντ Τζέι Τραμπ», ισχυρίστηκε ενώπιον των οπαδών του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...