155
Νέα «μικρόφωνα» περιμένουν τον Τραμπ στα σόσιαλ μίντια της Meta | REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

O Τραμπ επιστρέφει σε Facebook και Instagram

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2023, 22:25
Νέα «μικρόφωνα» περιμένουν τον Τραμπ στα σόσιαλ μίντια της Meta
|REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

O Τραμπ επιστρέφει σε Facebook και Instagram

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2023, 22:25

Η εταιρεία Meta ανακοίνωσε στις 9 Φεβρουαρίου ότι ήρε τον αποκλεισμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και στο Instagram – την είδηση επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Αντι Στόουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικοί λογαριασμοί του Τραμπ είχαν κλείσει πριν από δύο χρόνια, αμέσως μετά την επίθεση «τραμπιστών» στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Η Meta είχε αναφέρει τον περασμένο μήνα ότι σκόπευε να άρει την αναστολή των λογαριασμών του Τραμπ «μέσα στις επόμενες εβδομάδες», και τελικά το έπραξε.

Η εταιρεία, πάντως, είχε φροντίσει να δηλώσει ότι αν τυχόν ο Τραμπ εκτροχιαστεί και παραβιάσει ξανά τις πολιτικές περιεχομένου στις δύο πλατφόρμες, τότε θα του επιβάλει ποινές αναστολής κυμαινόμενες από έναν μήνα μέχρι δύο χρόνια.

Ετσι, ο Τραμπ αποκτά ξανά πρόσβαση σε βασικές πλατφόρμες επικοινωνίας, τόσο για προπαγάνδα των θέσεών του σε ψηφοφόρους, όσο και για συγκέντρωση κεφαλαίων υποστηρικτών του προς ενίσχυση της προεδρικής υποψηφιότητάς του για το χρίσμα και τις εκλογές του 2024.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...