215
| REUTERS/Rebecca Cook

O Τραμπ ενοχοποιεί τον… Τραμπ: Ηχητικό απόσπασμα με ομολογία για κατοχή απόρρητων εγγράφων

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2023, 11:04
|REUTERS/Rebecca Cook

O Τραμπ ενοχοποιεί τον… Τραμπ: Ηχητικό απόσπασμα με ομολογία για κατοχή απόρρητων εγγράφων

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2023, 11:04

O Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται ότι είναι αθώος ως προς τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί για παράνομη κατοχή απόρρητων εγγράφων, τα οποία φέρεται να είχε κρύψει σπίτι του αφού είχε εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο. Ως εδώ τίποτα το ενδιαφέρον –ο Τραμπ είναι ικανός να δηλώσει αθώος για οτιδήποτε του προσάψουν, ακόμα και για το ότι βάφει πορτοκαλί τα μαλλιά του.

Ομως το CNN έφερε στη δημοσιότητα ένα ηχητικό απόσπασμα στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ ακούγεται να συζητά και να παραδέχεται την κατοχή απόρρητων εγγράφων τον Ιούλιο του 2021 σε γκολφ κλαμπ στο Νιού Τζέρσεϊ.

Στο ηχητικό απόσπασμα ο πρώην πρόεδρος ακούγεται να λέει, ξεφυλλίζοντας χαρτιά, τη φράση: «Αυτά είναι άκρως εμπιστευτικά».

Το CNN ήταν το πρώτο που δημοσίευσε το ηχητικό απόσπασμα διάρκειας περίπου δύο λεπτών αναφέροντας ότι προέρχεται από μια συνέντευξη τον Ιούλιο του 2021 που έδωσε ο Τραμπ μαζί με άτομα που εργάζονταν για τη συγγραφή των απομνημονευμάτων του πρώην προσωπάρχη του, Μαρκ Μέντοους.

Οπως σημείωσε ο Guardian, το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποίησε το CNN περιλαμβάνει λεπτομέρειες από τη συνομιλία και πιθανώς να αποτελούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για το κατηγορητήριο του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ σε βάρος του Τραμπ.

Το επίμαχο απόσπασμα φέρεται να καταγράφει μια στιγμή κατά την οποία ο πρώην πρόεδρος επιδεικνύει ένα μυστικό έγγραφο του Πενταγώνου με σχέδια για επίθεση στο Ιράν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...