595
| CreativeProtagon

Ο Τραμπ είχε κορονοϊό, μετέδιδε, το ήξερε, αλλά πήγε στο ντιμπέιτ!

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 20:00

Ο Τραμπ είχε κορονοϊό, μετέδιδε, το ήξερε, αλλά πήγε στο ντιμπέιτ!

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 20:00

Πολύς ήταν ο θόρυβος που σηκώθηκε στις ΗΠΑ από την αποκάλυψη ότι ο προηγούμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πήγε άρρωστος από Covid-19 στο πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ του 2020, αδιαφορώντας αν θα διασπείρει γύρω του τον κορονοϊό – ιδίως στον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν, τυπικώς περισσότερο ευάλωτο από άλλους, λόγω ηλικίας. Το δημοσίευμα της Washington Post, το οποίο υπογράφει ο αρθρογράφος Γκρεγκ Σάρτζεντ, είναι καταπέλτης για τον Τραμπ και την οικογένειά του, τη σύζυγό του Μελάνια και έναν από τους γιους του, τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ. Ο Σάρτζεντ στηλιτεύει τόσο την αλαζονικού και περιφρονητικού χαρακτήρα κρυψίνοιά τους όσο και τη μοχθηρία τους.

Αυτά τα τόσο δυσάρεστα για το ηθικό ανάστημα των Τραμπ νέα διέσπειρε μέσω ενός βιβλίου ο άλλοτε έμπιστος προσωπάρχης του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο Μαρκ Μίντοους.

Η Post αλλά και άλλα αμερικανικά Μέσα επιβεβαίωσαν από παλαιούς συνεργάτες του Τραμπ ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 26 Σεπτεμβρίου 2020, δηλαδή τρεις ημέρες πριν από το προγραμματισμένο για τις 29 Σεπτεμβρίου ντιμπέιτ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Και βέβαια ο Τραμπ έμαθε αμέσως ότι ήταν φορέας του κορονοϊού: ενημερώθηκε για το θετικό αποτέλεσμα του τεστ την ίδια ημέρα και ενώ επέβαινε στο Air Force One πετώντας προς την Πενσιλβάνια όπου είχε προεκλογική συγκέντρωση.

Ωστόσο σφραγίστηκαν τα στόματα όλων των ανθρώπων του προέδρου, ώστε να μην αναβληθεί το ντιμπέιτ και να αποφευχθεί η πρόκληση θορύβου στο εκλογικό σώμα.

Ο Τραμπ και ο Μπάιντεν στο πρώτο από τα μεταξύ τους ντιμπέιτ, στις 29 Σεπτεμβρίου 2020. «Να ποιος είναι ο άρρωστος» μοιάζει να δείχνει με το δάχτυλο ο Τζο… | EPA/JIM LO SCALZO

Το δεύτερο τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο Τραμπ βγήκε αρνητικό. Ο ίδιος ο Μίντοους τηλεφώνησε στον Τραμπ και τον ενημέρωσε σχετικώς, ωστόσο στο βιβλίο του έγραψε ότι το αφεντικό του εξέλαβε την πληροφορία του υπαλλήλου του «σαν άδεια να συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμά του, λες και δεν είχε συμβεί τίποτε». Σε όσους συνόδευαν τον Τραμπ στην Πενσιλβάνια, πάντως, είχε δοθεί εντολή να φυλάγονται, «να συμπεριφέρονται στον Τραμπ σαν να είναι θετικός». Ο αρθρογράφος της Post έγραψε ότι από όλα αυτά συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο Τραμπ κρίθηκε «δυνητικώς μεταδοτικός» επειδή «έδειχνε και συμπτωματικός»

Το ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν το οποίο ακολούθησε, η Μελάνια, ο Ντόναλντ Τζούνιορ και ο άλλος γιος του Τραμπ, ο Ερικ, το παρακολούθησαν εκ του σύνεγγυς χωρίς να φορούν υγειονομικές μάσκες, αν και η κανονική θέση τους ήταν στην καραντίνα.

Από την άρνηση των συγγενών του Τραμπ να λάβουν μέτρα προστασίας του εαυτού τους και των άλλων γύρω τους τεκμαίρεται ότι εν γνώσει τους εξέθεσαν τρίτους σε μεγάλο κίνδυνο και ότι παραβίασαν τις οδηγίες περί δημόσιας υγείας. «Πράγματι, η Μελάνια και πολλά άλλα άτομα του στενού κύκλου του Τραμπ, πρόσωπα που τον συναναστράφηκαν όταν βρέθηκε θετικός, βρέθηκαν και εκείνα θετικά κατόπιν» σημείωσε ο Σάρτζεντ. Το πιο ανεύθυνο από όλα όσα διέπραξε ο Τραμπ τότε ήταν η διοργάνωση δεξίωσης στον Λευκό Οίκο ανήμερα του δικού του θετικού τεστ – την είχε κάνει με σκοπό να ανακοινώσει την τοποθέτηση της Εϊμι Κόνεϊ Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το ντιμπέιτ έγινε, οι Τραμπ αρνήθηκαν να βάλουν μάσκες ενώ μετέδιδαν και όλο αυτό έδειξε «την κακόβουλη φύση τους», την αντίληψή τους ότι είναι υπεράνω του νόμου.

Υστερα από τον σάλο που προκάλεσαν αυτές οι αποκαλύψεις, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε το σχετικό κεφάλαιο του βιβλίου του Μίντοοους «μύθευμα» («fake news»), βρίσκοντας συγχρόνως και τον τρόπο να πείσει τον συγγραφέα ότι πρέπει να διαψεύσει τον εαυτό του και να ακυρώσει την πένα του, όπως και έκανε αμέσως ο άνθρωπος, τινάζοντας όλο το πρότζεκτ της έκδοσής του στον αέρα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...